Партнерский сбор УП. Задонать на дроны и РЭБы

Если бы Мороз не выдвигался в президенты, то выиграл бы Янукович

Четверг, 24 февраля 2005, 11:26
Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз вважає, що якби він не висувався кандидатом у президенти і одразу підтримав Ющенка, то вибори виграв би Віктор Янукович.

Про це Мороз сказав в інтерв'ю газеті "Факты и комментарии, опублікованому в четвер.

"Якби я підтримав Віктора Ющенка в першому турі, то президентом став би Віктор Янукович. А ми в такий спосіб зберегли під своїм впливом наш електорат, який у критичний момент не став хитатися у своєму виборі", - сказав він.

Думку про те, що якби він не висував свою кандидатуру й підтримав Ющенка в першому турі, то нинішній президент виграв би вибори відразу, Мороз назвав "нісенітницею, яку поширюють люди, котрі нічого не розуміють в політології".

Відповідаючи на запитання про те, чи пропонував Ющенко особисто Морозу ту чи іншу посаду, лідер соціалістів відповів:

"Ще до третього голосування Віктор Ющенко запропонував мені очолити уряд народної довіри. Причому зробив це щиро. Очевидно, на той момент це була така тактична задача, яка не передбачала стратегічної мети". "Пізніше, напевно, у цьому відпала необхідність, тому що ситуація змінилася, а я більше не повертався до теми", - додав Мороз.

Аргументуючи необхідність надання російській мові статусу офіційної, Мороз підкреслив, що внесений ним у парламент законопроект "не несе ніяких загроз статусу державної мови, якою є українська".

"В моєму законопроекті йдеться про те, що в Україні буде одна державна й офіційна мова - українська. Але в місцях компактного проживання, скажімо, росіян, греків, гагаузів, татар або угорців офіційною визнається їхня рідна мова", - пояснив Мороз.

"Рішення про це ухвалюються місцевими органами влади. Однак вивчення українського залишається обов'язковим, а всі офіційні документи повинні дублюватися державною мовою", - додав він.

На думку Мороза, "корупція - це не лихо нації, а інструмент попереднього режиму", і тому її можна подолати. Лідер соціалістів переконаний, що "в Українській РСР цього не було".

Мороз ще раз підтвердив, що категорично виступає проти "полювання на відьом", до якого він зарахував і люстрацію. "Як правило, судити беруться саме ті, хто доклав найбільші зусилля, щоб зміцнити попередній режим, хто раніше був замішаний у порушенні законів", - сказав лідер СПУ.

Мороз повідомив, що під час "помаранчевої революції" його дружина "просто жила цим, а дочки постійно відвідували Майдан". "У перукарні молодшої доньки Руслани весь колектив робив бутерброди й возив їх туди кілька разів на день. Мій племінник займався поставкою медикаментів для жителів наметового містечка. Та й онуки осторонь від подій не залишалися...", - розповів Мороз.

Негативно відповівши на запитання про дотримання постів, Мороз додав: "Хоча мені піст не зашкодив би. Принаймні, позбувся б зайвої ваги. Кілограмів п'ять потрібно скинути".

На питання про свої слабкі сторони Мороз відповів, що "сила політика в тім, що він їх знає і намагається не виставляти". "Про себе лише скажу, що іноді не змушую підлеглих зробити роботу до кінця або так, як потрібно. Тобто можу щось пояснити один раз, другий, а потім просто сам беруся й роблю. Так не повинно бути", - додав він.

Найбільше в житті Мороз боїться, за його зізнанням, "підлості, яка може проявлятися у вигляді зрадництва або обману".

"Українська правда"

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования