В аннексированном Крыму уже закрылся российский банк

Воскресенье, 12 октября 2014, 19:06

Російський банк "Донінвест", головний офіс якого знаходиться в Ростові-на-Дону, припинив роботу в Криму.

Як повідомляють Крим.Реалії, наразі відділення банку в Сімферополі закрите, а банкомати не працюють.

З моменту утворення "Кримського федерального округу" ця фінансова установа, зареєстрована в материковій Росії, стала першою, яка згорнула свою діяльність на півострові.

9 жовтня Центробанк Росії відкликав ліцензію у комерційного банку "Донінвест" на здійснення банківських операцій.

Згідно з інформацією прес-служби Банку Росії, рішення про застосування крайнього заходу впливу прийняте головним банком Російської Федерації "у зв'язку з невиконанням кредитною організацією федеральних законів, що регулюють банківську діяльність, а також нормативних актів Банку Росії, нездатністю задовольнити вимоги кредиторів за грошовими зобов'язаннями та застосуванням заходів, передбачених Федеральним законом "Про Центральний банк Російської Федерації (Банк Росії)".

"Донінвест" проводив високоризиковану кредитну політику, пов'язану з розміщенням коштів в низькоякісних активах. У зв'язку з незадовільною якістю активів, які не генерували достатній грошовий потік, банк не забезпечив своєчасне виконання зобов'язань перед кредиторами та вкладниками", - йдеться у повідомленні Банку Росії.

Відповідно до наказу Центробанку в "Донінвест" призначена тимчасова адміністрація до моменту призначення конкурсного керуючого або призначення ліквідатора. Повноваження виконавчих органів кредитної організації відповідно до федеральних законів припинені.

Відкликання ліцензії на здійснення банківських операцій є страховим випадком. Згідно з даними звітності, за величиною активів "Донінвест" на 1 вересня 2014 року посідав 510 місце в банківській системі Російської Федерації.

У Криму представництво банку "Донінвест" з'явилося близько двох місяців тому. У липні його відкриття в Сімферополі анонсувавставропольський підприємець Андрій Разін, у минулому продюсер популярної групи "Ласкавий май".

Крим.Реалії

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования