В Киеве на выборах нет доступа к базам ОИК, на Донетчине - угроза срыва

Воскресенье, 26 октября 2014, 08:26

У Києві на окрузі №217 (Оболонь) невідомі зламали коди доступу до бази даних ОВК.

Про це у своєму Фейсбук повідомила партія "Об'єднання Самопоміч".

"Працівники комісії на даний момент доступу не мають", - зазначено у повідомленні

Разом з тим на Донеччині вибори у контрольованому українською владою місті Волноваха - під загрозою зриву.

Про це заявила член дільничної виборчої комісії №140145 у 60-му окрузі Тетяна Чанглі, повідомляє Радіо Свобода.

"Ведеться незаконна діяльність на дільницях. По-перше, дільниці не в повному складі, не всі члени комісій присутні,... Це 164-та дільниця, вона закрита і жодної роботи не ведеться. Ніякої комісії немає, зриваються вибори взагалі в місті Волноваха", – зазначила Чанглі.

За її словами, в окружній комісії станом на вечір суботи, 25 жовтня, ще формувалися дільничні комісії, хоча списки від кандидатів і від партій давно передали в окружну комісію.

Окрім того в суботу члени ДВК не допустили її до свого засідання.

Раніше в МВС повідомили, що через кілька годин після призначення нового керівника ОВК №60 у Волновасі до міліції надійшло повідомлення про її зникнення. Жінку виявили у підсобному приміщенні одного з кафе м. Волновахи.  За підозрою в її викраденні затримано двох місцевих жителів. 

За словами керівника ОВК, їй за відмову від посади пропонували гроші: спершу 10 тисяч гривень, потім - іншу суму.

Замовником викрадення виявився місцевий приватний підприємець - Віктор Бєляков.  Як повідомив блогер Денис Казанський у своєму Facebook, за  матеріалами допиту, Бєляков зізнався в організації викрадення та заявив, що діяв в інтересах кандидата в депутати і діючого нардепа від Партії регіонів Олександра Риженкова.

Як повідомляє Hromadske TV, на Луганщині одна дільниця в Новоайдарському районі не відкрилася, бо не прийшли члени дільничої комісії: "Люди реально бояться, тому що треба їхати через блокпости, але міліція має супроводжувати членів ДВК". 

Разом з тим у Черкасах "люди голосують не так активно як в травні, людей мало", також є перші повідомлення про підкуп виборців.  

У Запоріжжі також зафіксовані порушення, але які саме - не повідомляється. 

В ефірі Hromadske TV також активісти та спостерігачі з місця подій повідомляють, що у Харкові дільниці відкриті, все спокійно, у Дніпропетровську, та Одесі також вибори проходять у штатному режимі, інформації про порушення поки що немає.

У Слов'янську все тихо і безпечно, відчинилось попередньо 85% дільниць, біля дільниць чергують бійці.

"Мешканці Слов'янська налаштовані апатично, багато хто не піде на вибри, але погроз немає в місті", - йдеться у повідомленні.

Українська правда 

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования