В Чечне сожгли офис Комитета против пыток

Воскресенье, 14 декабря 2014, 14:02

У Чечні спалили офіс Комітету проти тортур.

Про це повідомив голова Комітету Ігор Каляпін. 

"Офіс Зведеної мобільної групи в Грозному горить. Ніхто зі співробітників ЗМГ не постраждав. Наші співробітники перебувають у готелі. Після бесіди з начальником поліції Чечні Апті Алаудіновим біля готелю виставлені поліцейські пости", - повідомив він. 

До пожежі до квартири, куди перемістилися члени КПТ, навідалися озброєні люди в масках.

Як повідомили у спільноті Євромайдан SOS, підставою для фізичного переслідування правозахисників стало звернення Ігоря Каляпіна, голови Комітету протиії тортур до Генерального прокурора Росії стосовно злочинних наказів Рамзана Кадирова", - йдеться у повідомленні. 

У свою чергу голова Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини (РПЛ) Михайло Федотов висловив сподівання, що ситуація навколо правозахисників у Чечні заспокоїться. 

"Вчора в Грозному був мітинг проти тероризму. На фотографіях я виявив заклики видалити з Чечні співробітників Комітету проти катувань, очолюваного Ігорем Каляпіним. Співробітники Каляпін виїхали з офісу в Грозному, після чого невідомі офіс підпалили і по телефону посилали погрози", - повідомив Федотов, пише ТАСС

"Припускаю, що в Чечні є свої традиції, але поки в законах Росії немає відповідальності родичів злочинців за скоєні злочини, ніяких розправ над родичами бути не може", - додав глава РПЛ.

Як відомо, раніше Кадиров заявив, що батьки мають відповідати за вчинки своїх дітей: "Сім'я бойовика буде негайно виселена за межі Чечні без права повернення, а будинок знесений разом з фундаментом".

Пізніше глава правозахисної організації "Агора" Павло Чіков повідомив, що у Грозному поліція затримала двох юристів правозахисної організації Комітет проти тортур. 

За його словами, у юристів вилучили всю офісну техніку і відвезли їх у відділення поліції.

Згодом стало відомо, що з відділення поліції випустили співробітників мобільної групи "Комітет проти тортур". Правозахисники перебувають в готелі "Грозний-сіті" та збираються написати заяву до Слідчого комітету Росії за фактом їх незаконного утримання.

Источник видео - novayagazeta

Українська правда 

"Украинская правда" в Threads

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования