Сина ексголови КС підозрюють в організації схеми махінацій з VIP-авто – джерела

Середа, 26 лютого 2020, 16:25
Сина ексголови КС підозрюють в організації схеми махінацій з VIP-авто – джерела

Поліція вважає організатором злочинної групи, яка організувала незаконну схему переправки з країн Євросоюзу та збуту автомобілів еліт-класу, сина ексголови Конституційного суду Андрія Стрижака.

Джерело: співрозмовники "Української правди" в правоохоронних органах

Деталі: Ще одним учасником схеми є депутат Ужгородської міської ради Михайло Чурило.

Пряма мова: "Організатор – син ексголови Конституційного суду. Серед учасників – депутат Ужгородської міської ради. Ще один учасник перебуває під домашнім арештом за нанесення тілесних ушкоджень поліцейському. Інший – підсудний за шахрайські дії з автомобілями".

Деталі: Напередодні у Стрижака і Чурила було проведено обшуки. Наразі їх та ще трьох головних фігурантів схеми затримано в порядку ст.208 КПК України. Їм оголошено про підозру в створенні злочинної організації, шахрайстві та незаконноому заволодінні транспортним засобом. Невдовзі суд має обрати їм запобіжний захід.

Що передувало: 25 лютого стало відомо про викриття злочинної організації, яка займалася незаконним заволодінням авто. За даними слідства, група осіб оформлювала у лізинг автомобілі на території країн Європейського Союзу, переправляла їх через кордон України за підробленими документами, ставила на реєстрацію і в подальшому збувала. Правоохоронці встановили 56 фактів злочинної діяльності аферистів із сумою завданого збитку понад 4 мільйони євро.

Передісторія:

  • За даними слідства, учасники злочинної групи оформляли на себе та на підставних осіб, в тому числі представників приватних вітчизняних та іноземних підприємців, на території країн Євросоюзу (Республіка Польща, Королівство Нідерландів, Чеська Республіка та інші) договори довгострокової оренди – лізинг - на транспортні засоби.
  • Згодом, використовуючи корумповані зв’язки у правоохоронних органах, змовники проводили ці автомобілі через митний контроль та реєстрували у сервісних центрах МВС України, де отримували свідоцтва і державні номерні знаки, а далі - реалізовували покупцям. Серед клієнтів автошахраїв – особи, необізнані про походження іномарки, так і ті, хто бажав придбати автомобіль VIP-класу за заниженою ціною, знаючи про злочинний шлях поставки.
  • У поліції кажуть, що починаючи з 2017 року зловмисники ошукали десятки закордонних організацій, які, не дочекавшись виплат за лізингом, повідомили про це у правоохоронні органи. Автомобілі були оголошені у міжнародний розшук.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування