Україна в XXI столітті. Хроніка 14 березня

Вівторок, 14 березня 2017, 11:00
Україна в XXI столітті. Хроніка 14 березня

Найцікавіше:

2001. Склянка крові для міністра МВС

2006. Партія регіонів знайшла череп

2011. Покращення чекати 10 років

2001, середа

У Верховній Раді заслухали інформацію силовиків щодо подій 9 березня. Саме тоді виникли сутички між антикучмистами та міліцією та кілька сотень людей були затримані.

У той же день кілька тисяч учасників акції "Україна без Кучми" зібралися біля парламенту, поклали вінки біля Адміністрації президента та за допомогою одноразових шприців зібрали склянку крові для міністра МВС Юрія Кравченка.

 
Учасники акції "Україна без Кучми" здають по краплині своєї крові для Міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка зі словами "Хай нап'ється!". 14 березня 2001р.

2002, четвер

Україна готуватиметься до відзначення 350-річчя Переяславської козацької ради 1654 року. Відповідний указ підписав президент Леонід Кучма.

Головою оргкомітету з проведення заходів призначений глава президентської адміністрації Володимир Литвин.

2003, п’ятниця

Прем'єр-міністр Віктор Янукович запевняє, що до нього ніхто не звертався з пропозицією очолити Партію регіонів.

Раніше заступник голови партії Володимир Рибак заявляв, що у партії ведеться дискусія "з питання лідера" і у кандидатури Януковича багато прихильників. На той час ПР очолює екс-віце-прем'єр Володимир Семиноженко.

2005, понеділок

Секретар РНБО Петро Порошенко передав акції своїх підприємств до створеного з цієї мети фонду. За його словами, керувати фондом буде менеджерська компанія "з відомим у світі ім'ям".

Однак Порошенко не оприлюднив ані назву компанії, ані детальну інформацію про акції.

2006, вівторок

ФОТО ДНЯ: Партія регіонів знайшла 25 кадр з зображенням черепу у агітаційному фільмі "Нашої України" "Загроза. Страшна правда", що демонструвався на УТ-1. "Регіонали" звернулись до Генпрокуратури та міжнародних організацій з вимогою дати оцінку використанню заборонених технологій.

 

2007, середа

Напередодні голосування у парламенті за зміни до держбюджету президент Віктор Ющенко заявив, що досяг порозуміння з прем’єром Віктором Януковичем та спікером Олександром Морозом. Сторони домовились, що будуть контролювати виконання Універсалу національної єдності.

Одне з важливих для президента питань, для якої йому потрібна підтримка парламентської більшості — це голосування за міністра закордонних справ (в цьому кріслі Ющенко бачить Володимира Огризка).

Днем раніше "Наша Україна" та БЮТ виступили зі спільними вимогами до антикризової коаліції, які складалися з 17 пунктів. У разі невиконання цих вимог антикризовою коаліцією, опозиція обіцяла бойкотувати сесії Верховної Ради.

 
Голова ВР Арсеній Яценюк, Президент України Віктор Ющенко, прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко та голова правління НАК „Нафтогаз України" Олег Дубіна. Обговорюють останні газові угоди, досягнуті під час переговорів у Москві. 14 березня 2007 р.

2008, п’ятниця

Прем’єр Юлія Тимошенко заявила, що Україна починає абсолютно нову історію в забезпечені газом. Так вона прокоментувала підписання угоди між "Нафтогазом" та "Газпромом".

Угода діє до кінця року. Газ коштуватиме $179,5 за тисячу кубометрів. Безумовною перемогою Тимошенко називає й усунення посередника — "УкрГазЕнерго".

"Весь газ без винятку прийде в Україну за ціною 179,5 доларів. Це дуже суттєво. Я хотіла би поставити жирну крапку на тому, що якийсь газ зайде по ціні більше 300 доларів", - сказала прем’єр.

2009, субота

Львівський апеляційний адміністративний суд дозволив проводити вибори у Тернопільську облраду 15 березня.

В БЮТ, який виступав проти позачергових виборів у області, заявили, що не будуть "брати участь у фарсі" і не підуть на вибори.

2011, понеділок

"Ми орієнтуємося на те, що протягом найближчих десяти років ми будемо мати темпи економічного розвитку від 7% до 10%, що дозволить нам вже через 10 років значно покращити життя наших громадян і реалізувати безліч інфраструктурних проектів".

Прем’єр Микола Азаров розповів на міжнародному саміті у Стамбулі, коли українцям чекати покращення.

2012, середа

Депутата Наталю Королевську виключили з фракції "БЮТ-Батьківщина".

Їй закидають систематичну співпрацю з Адміністрацією президента, підкуп ЗМІ та неголосування за включення до порядку денного постанови з вимогою виконання рекомендацій ПАРЄ по звільненню Тимошенко.

2013, четвер

ЦИФРА ДНЯ: 28,5%.

Стільки українців готові взяти участь у акціях протесту у разі їх проведення.

Про це свідчать результати опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Київського міжнародного інституту соціології.

Точно не братимуть участь — 39% опитуваних.

2014, п’ятниця

2 людей загинуло та 5 поранено у Харкові внаслідок сутички між проукраїнськими та проросійськими активістами.

Прихильники Росії обстріляли офіс, в якому забарикадувались члени "Правого сектору".

там також є відео, як швидка забирає постраждалих.

2016, неділя

Одеський губернатор Міхеіл Саакашвілі заявив, що не має наміру створювати партію.

Так він відреагував на повідомлення свого заступника Саші Боровика про наміри команди Саакашвілі побудувати партійну організацію.

Рустем Халілов, для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Головне на Українській правді