Гриценко піде на вибори на чолі перейменованої партії?

П'ятниця, 12 лютого 2010, 12:20

Екс-кандидат у президенти Анатолій Гриценко може взяти участь у найближчих виборах як лідер власної партії.

Він зізнався газеті "Комерсант-Україна", що партія "Громадянська позиція" має до нього прямий стосунок.

У четвер Міністерство юстиції повідомило про перейменування партії "Могутня Україна" на партію "Громадянська позиція", яку очолив соратник Гриценка - генерал-лейтенант Микола Нещадим (у прес-релізі Мін'юсту прізвище голови партії помилково написали як Никодим).

Гриценко, який очолює Всеукраїнську громадську організацію "Громадянська позиція", розповів газеті: "Так, справді відбувся з'їзд партії "Могутня Україна", на якому вона була перейменована в "Громадянську позицію".

"Партія має свої організації в більшості областей, і зараз до неї входять активісти ВГО "Громадянської позиції" і люди, які бажають разом із нами працювати", - повідомив він.

Гриценко також розповів, що зараз керівництво партії працює над створенням нового статуту і програми ГП, які планується затвердити на наступному з'їзді.

На запитання, чому він сам не очолив партію, Гриценко відповів: "Після затвердження статуту і програми будуть сформовані керівні органи партії, і ось тоді, якщо члени партії довірять мені нею керувати, я не буду проти".

Гриценко наголосив, що ГП братиме участь у всіх виборах - "планових, дострокових, у місцеві ради, у Верховну Раду й у президентських".

За його словами, зараз у "Громадянській позиції" розмірковують про формат участі у виборах.

"Я сьогодні не готовий повідомити формат і з тієї причини, що в парламенті все більше говорять, що у Партії регіонів є плани перенести вибори в місцеві ради на півроку і навіть на цілий рік", - сказав Гриценко.

"Гадаю, що це з'ясується наступного тижня, тоді й повернемося до цієї розмови", - додав він.

Рішення про перейменування партії "Могутня Україна" і зміну її голови було ухвалено на з'їзді 21 січня поточного року.

До цього партію "Могутня Україна" очолював Олександра Чубатенко, який був одним із керівників виборчого штабу кандидата в президенти Гриценка.

Микола Нещадим був заступником міністра оборони - начальником головного управління кадрової політики, коли Міноборони очолював Гриценко. Нещадим був звільнений із цієї посади "у зв'язку з виходом на пенсію" 23 січня 2008 року - через місяць після відставки Гриценка.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...