Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович заборонив дерти гроші зі студентів

Понеділок, 11 жовтня 2010, 15:36
Президент Віктор Янукович вважає неприпустимим введення нових платних послуг для студентів.

Про це він заявив під час зустрічі з прем'єром Миколою Азаровим, повідомляє прес-служба глави держави.

"Нові платні послуги для студентів означатимуть підвищення рівня оплати за освіту. Ми не повинні заробляти на цьому. Нам треба, навпаки, спрощувати цю систему", - зазначив президент.

"Краще платити більше тим людям, хто надає ці послуги - щоб вони надавали їх якісно,  ніж ставити умови студентам, щоб вони платили за додаткові послуги", - підкреслив Янукович.

Він зауважив, що перелік нових платних послуг, який міститься в урядовій постанові, стосується не тільки навчання, а й комунальних послуг, харчування, дошкільних навчальних закладів, інтернатів.

"Цього в жодному разі не можна допустити", - підкреслив Янукович.

У свою чергу Азаров запевнив, що дану постанову буде переглянуто. "Ми відкоригуємо цю постанову", - заявив він.

Крім того, серед питань, що обговорювалися президентом та прем'єром, був стан виконання урядом рішень щодо зменшення кількості дозволів і ліцензій, прийнятих на останньому засіданні Комітету з економічних реформ, зазначила прес-служба.

"Вкрай необхідно, щоб ці питання вирішувалися якомога скоріше. А ті керівники, які гальмують цей процес сьогодні, - стосовно них треба робити жорсткі висновки. Я про це вже казав: залишати бюрократичну систему, яка існувала роками, ми не повинні. Нам треба покласти цьому край", - заявив Янукович.

Також Азаров поінформував президента про соціально-економічну ситуацію в країні.

Він наголосив, що вона "стабільна, бюджет виконується".

Водночас прем'єр зазначив, що є певні проблеми з наповненням Пенсійного фонду, пов'язані насамперед з ухилянням від сплати податків та обов'язкових внесків до фонду.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування