У Запоріжжі знову арештовують людей Тягнибока

Вівторок, 11 січня 2011, 12:16

У Запоріжжі знову було заарештовано заступника голови обласної організації ВО "Свобода" з молодіжних питань Юрія Гудименка та прихильника "Свободи" Олександра Вовка.

Про це пише лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок у своєму блозі на УП.

За його словами, "Свобода" направила звернення до прокуратури про незаконне затримання та протиправні дії співробітників міліції.

"Свободівців було затримано, коли вони прямували на пікетування Запорізької ОДА... із вимогою скасувати рішення Запорізької обласної ради про надання російській мові статусу регіональної", - написав Тягнибок.

При цьому, за його словами, у цей же час міліція намагалася заарештувати заступника голови Запорізької обласної організації ВО "Свобода" Артема Матвієнка у нього вдома, "проте свободівець відмовився пройти із представниками міліції, оскільки вони не мали жодних документів, що пояснювали би причину затримання".

Гудименка та Вовка спершу доставили у Жовтневий райвідділ міліції.

Проте в журналі реєстру доправлених у відділок їхні прізвища не зазначені, на запити ВО "Свобода" міліція не повідомляла ні про місце знаходження свободівців, ні про причини затримання.

Адвокату у зустрічі з Гудименком було відмовлено, стверджує Тягнибок.

Зараз затримані переведені в ізолятор тимчасового утримання Запоріжжя.

За словами Тягнибока, це не перша спроба "пришити" Гудименку чергову справу.

За організацію акції протесту проти встановлення пам'ятника Сталіну, свободівця звинуватили в організації масових заворушень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування