Рибаков кинувся захищати Хорошковського та Калєтніка

П'ятниця, 11 березня 2011, 10:20

Тиск на керівництво Держмитслужби та СБУ є спланованою кампанією, яка має на меті зупинити боротьбу з корупцією.

Про це заявив глава парламентської групи "Реформи заради майбутнього" Ігор Рибаков, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу групи.

"Уже вкотре поширюються повідомлення про підготовлюване звільнення Валерія Хорошковського та Ігоря Калєтніка. При цьому в ЗМІ посилаються на якісь документів, що нібито готуються в адміністрації президента", - зазначив він.

"Тепер ще й Львівська обласна рада на своїй сесії 9 березня 2011 року ухвалила звернення до президента з вимогою звільнити з посади Калєтніка, однак воно не містить жодного факту порушення закону та жодного переконливого обґрунтування", - наголосив Рибаков.

На його думку, "єдиною причиною такої перебільшеної уваги обласних депутатів до Держмитслужби є запроваджена керівництвом ДМС та СБУ жорстка система управління відомствами".

"Десятки років по всій Україні місцеві керівники створювали стійкі угруповання та налагоджували контрабандні канали (у тому числі медпрепаратів, тютюнових виробів, зброї та наркотиків)", - зазначив депутат.

Коментуючи діяльність керівництва Держмитслужби, Рибаков зазначив, що "нині у Львівській облраді постраждалих від наведення ладу на митниці більше, ніж деінде, адже вона переповнена колишніми митниками-контрабандистами і корупціонерами, які прикриваються мандатами депутатів облради".

На думку Рибакова, нині немає підстав для звільнення з посад голів СБУ та Держмитслужби, "адже вони професійно виконують свої обов’язки та на гідному рівні забезпечують роботу підпорядкованих їм відомств".

"Упевнений, що президент України не потребує жодних порад, рекомендацій чи звернень щодо кадрових призначень тих осіб, яких він приймав на роботу й подальшу долю яких він уповноважений вирішувати особисто", - наголосив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування