Симоненко готує референдум з російської мови і союзу з Росією

Середа, 27 квітня 2011, 17:46

Компартія ініціює проведення всеукраїнського референдуму з приводу статусу російської мови, входження України до Митного союзу та пенсійного віку. 

Про це йдеться у зверненні лідера Компартії Петра Симоненка, опублікованому на сайті КПУ

"Влада в країні належить народу, а не олігархам! Тільки всенародний референдум, а не партії капіталу має вирішити, як жити Україна далі! З 1 травня 2011 року, а цей день для всіх трудящих - День боротьби і протесту - Компартія починає всенародний референдум!", - сказано в ньому. 

Симоненко зазначив, що на референдум передбачається винести 9 питань. 

Зокрема, Компартія пропонує українцям вирішити, чи повинна Україна співпрацювати з МВФ і СОТ, чи потрібно ухвалити закон, що обмежує плату за ЖКГ в розмірі, що не перевищує 10% від сукупного доходу сім'ї. 

Також комуністи пропонують внести до тексту Конституції заборону на вільний продаж сільськогосподарських земель, зобов'язати державу "жорстко контролювати ціни і якість товарів і продуктів першої необхідності". 

Також українцям пропонується відповісти на питання, чи згодні вони, що Україні необхідно приєднатися до Митного союзу і увійти в Єдиний економічний простір з Росією, Білоруссю і Казахстаном, а другою державною мовою повинна стати російська. 

Також КПУ пропонує винести на референдум питання про підвищення пенсійного віку. 

"Якщо правляча буржуазна влада піде шляхом ігнорування Конституції і не захоче почути голос народу - тим гірше для влади. Терпіння народу не безмежне", - йдеться у зверненні. 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News