Грищенко: "Ну як може маленька Україна погрожувати Росії"

Середа, 1 червня 2011, 12:31

Україна підтримує Росію в питанні вступу до Світової організації торгівлі.

Про це заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко в інтерв'ю "Эхо Москвы".

"У контексті переговорів про приєднання Росії до СОТ ми підтримуємо Росію, завжди заявляли, що ми будемо допомагати в цьому процесі. Ми не створюємо тут ніяких проблем в жодному разі", - зазначив він.

"Ми говоримо скоріше про інше. Про те, яким чином нам знайти найкращу формулу нашої взаємодії в період, поки Росія веде переговори з тими країнами, які, напевно, мають певні питання, з якими Росії вести переговори набагато складніше", - сказав Грищенко.

Відповідаючи на питання, чи може Україна як член СОТ виставити Росії нові умови для вступу РФ до організації, Грищенко сказав: "Мені навіть думка така в голову прийти не могла".

"Ну як же може маленька хоча, звичайно ж, досить ресурсна і зі своєю думкою, Україна погрожувати Росії. Та ні, про що ми говоримо", - заявив міністр.

Крім того, відповідаючи на питання, як він ставиться до ідеї введення подвійного українсько-російського громадянства, Грищенко сказав: "Я не бачу, по-перше, практичних проблем. По-друге, особливої ​​необхідності".

"А, по-третє, я не бачу, власне кажучи, такої вже великої зацікавленості сьогодні у такої великої кількості громадян або Росії, або України мати подвійне громадянство", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування