Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати кличуть журналістів розповісти про "Лівелу"

Четвер, 10 листопада 2011, 16:07

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування діяльності фірми "Лівела" викликає журналістів Олександра Акименка, Анну Бабінець та Дмитра Гнапа на своє засідання.

Раніше "Українська Правда" опублікувала розслідування журналістів "Лівела і мільярди", в якому наводилися докази причетності народного депутата Воломира Зубика (Партія регіонів) до безмитного ввезення мільйону тон нафтопродуктів.

Також, за однією з версій розслідування, афера "Лівели" може бути пов‘язана з фінансуванням владою місцевих виборів у 2010-му році.

Парламентська слідча комісія,  спочатку взяла до розгляду факти, оприлюднені в статті "УП" та в репортажі каналaу ТВі, а потім вирішила запросити журналістів виступити і представити свої докази на черговому засіданні.

Засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування діяльності фірми "Лівела", куди запрошено Акименка, Бабінець та Гнапа відбудеться у вівторок 15-го листопада.

Як повідомили журналістам в самій комісії, якщо вони наведуть переконливі аргументи на  захист своєї версії, роботу комісії може бути подовжено ще на три місяці.

Також в цей день комісія має вирішити, чи викликати для дачі пояснень народного депутата Володимира Зубика та першого віце-прем‘єра Андрія Клюєва.

Як відомо, фірма "Лівела" в 2010-му році завозила бензин та нафтопродукти в Україну, не сплачуючи мита, податків та акцизних зборів, чим завдала збитків державі мінімум на 3 мільярди гривень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування