"Регіонал" Зубик: "Клюєв так само причетний до "Лівели", як і я"

Середа, 30 листопада 2011, 12:03

Депутат від Партії регіонів Володимир Зубик стверджує, що перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв не причетний до скандальної фірми "Лівела".

Про це він заявив дописувачу "Економічної правди" в кулуарах парламенту.

"Клюєв так само причетний до "Лівели", як і я причетний до "Лівели". Як і ви причетні до "Лівели", - сказав Зубик журналістці.

На запитання, чи говорив він про це з Клюєвим, депутат відповів: "Коли Клюєв був у залі, був депутатом, я міг легко підійти, поговорити. Зараз він обтяжена державними справами людина і так просто зайти і поговорити я не можу. Звичайно, я можу записатись на прийом, піти поговорити. Але я собі не завдавав такого клопоту".

На зауваження, що він так захищає "Лівелу", ніби все ж має до неї стосунок, Зубик пояснив: "Тому що були звернення (Романа) Зварича, тому що ви (журналісти) своїм галасом… Якби це одна-дві публікації, я б не зважав. А оскільки це вже набрало такого оберту, то я вже почав цікавитись. Що є в тій "Лівелі" такого, що дає вам підстави розказувати?".

За його словами, "якби була причетність політиків, то по сьогоднішній день та "Лівела" працювала б, якби був якийсь інтерес політиків, то сьогодні тих лівел було б десятки".

Зубик зазначив, що колись (у ’90-ті) "вся економіка працювала, не сплачуючи жодних податків". А те, що в 2010 році не платила вже тільки "Лівела", то, за його словами, вона мала на це підстави.

"Наскільки я консультувався з фахівцями, там є дуже просте правило. По тим зобов’язанням держави підприємство має право скористатися державними гарантіями протягом десятилітнього терміну", - сказав "регіонал".

На зауваження журналістки, що є тільки 1 норма закону, яка за "Лівелу", і є 6 норм, які проти "Лівели", Зубик запитав: "Чому ви стверджуєте, що по одній нормі? Я не фахівець".

Він заперечив, що за тими 6-ма нормами "Лівела" не мала діяти: "Та ні. Ну там є цивільне право, право невідворотності. Закон зворотної сили не має".

"Ну, певна якась недосконалість законодавства є", - визнав Зубик і додав, що Роман Зварич колись говорив, що якби був міністром юстиції, то "зупинив би" цю компанію судовими позовами.

Він констатував: "Факт той, що не працює та компанія ("Лівела")".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування