На Майдані на комуністів напали націоналісти з яйцями і кефіром

Понеділок, 7 листопада 2011, 10:56

Співробітники "Беркуту" затримали 2 прихильників націоналістичних організацій, а також 1 прихильника Компартії на Майдані Незалежності в Києві.

Цих осіб було затримано під час підходу колони із прихильниками КПУ до Майдану Незалежності, повідомляють Українські новини.

Група невідомих почала кидати яйця у бік у людей, які йшли на чолі колони, у результаті чого виникла бійка, 3 учасників якої були затримані міліціонерами.

Співробітники міліції повели затриманих у бік автозаків, які стоять біля Головпоштамту.

Станом на 11:10 прихильники КПУ зібралися біля сцени, встановленої на Майдані Незалежності.

Крім того, як повідомляє Інтерфакс-Україна, представники ВО "Свобода" розiрвали, а потiм спалили червоний прапор Компартiї на Хрещатику.

Правоохоронцi вишикувалися в кордон на пiшохiднiй частинi вiд станцiї метро "Хрещатик" у бiк майдану Незалежностi i спочатку не пропускали представникiв "Свободи" у бiк площi.

Пізніше силовики розблокували прохiд нацiоналiстам до майдану Незалежностi.

Унаслiдок зiткнення з правоохоронцями кiлька "свободiвцiв" дiстали забиття.

Як повідомляють "Коментарі", у районі метро "Хрещатик" група осіб, які вибігли перед колоною комуністів і намагалися вирвати в учасників ходи транспаранти, кидали в колону яйця і намагалися облити прихильників КПУ кефіром.

Невідомі скандували: "Комуняку на гілляку!".

***

За даними прес-служба ВО "Свобода", мiлiцiя затримала керiвника однiєї з районних органiзацiй партiї Валентина Лунейка, а також активiсток Онисю Гарай та Iванну Нагнибiду.

У мiлiцiї також повiдомили, що стосовно органiзаторiв маршу комунiстiв Хрещатиком може бути складений адмiнiстративний протокол за порушення заборони суду на проведення акцiй у центрi столицi.

***

Станом на 12:40 мітинг комуністів завершений.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування