Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Можновладці зможуть прикрити свої таємниці ще одним рішенням КС

Вівторок, 24 січня 2012, 10:51

Збирання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди можливе лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Про це йдеться в рішенні Конституційного суду відповідь на подання Жашківської районної ради.

КС нагадує, що відповідно до частин першої, другої статті 32 Основного Закону України ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України.

Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Тобто, лише фізична особа, якої стосується конфіденційна інформація, має право вільно, на власний розсуд визначати порядок ознайомлення з нею інших осіб, держави та органів місцевого самоврядування, а також право на збереження її у таємниці.

Це не стосується інформації, що стосується здійснення особою, яка займає посаду, пов’язану з виконанням функцій держави або органу місцевого самоврядування, посадових або службових повноважень.

Збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу "допускається винятково у випадках, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини", йдеться у висновку КС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування