Давоські обіцянки Януковича "регіонали" виконувати не збираються

Вівторок, 31 січня 2012, 09:53

Попри давоські обіцянки Віктора Януковича, фракція Партії регіонів не збирається декриміналізовувати статті Кримінального кодексу, за якими засуджена Юлія Тимошенко.

Про це заявив перший заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Михайло Чечетов в інтерв’ю "Deutsche Welle".

За його словами, фракція Партії регіонів не буде ініціювати перегляд 364-ї та 365-ї статей Кримінального кодексу, хоча Янукович у Давосі висловився за гуманізацію цих статей та пообіцяв їх переглянути.

"Президент висловився як політик. Ми не змінюємо свою позицію. Бо ж серйозні люди ніколи не дригаються і не шарахаються. Ми не будемо міняти закон під одну людину",- заявив Чечетов.

За його словами, в Україні є законодавча влада – це Верховна Рада, і "президент на неї не впливає".

Також Чечетов зазначив, що Юлія Тимошенко сама винна, що її заґратували.

"Треба їй було послати всіх своїх політтехнологів – і зараз би вона була на волі і готувалася до виборів. А так вона зіграла не ту роль", - сказав "регіонал".

Як відомо, президент Віктор Янукович 27 січня на українському ланчі у Давосі заявив, що "статті 364, 365 повинні більше відповідати європейським стандартам – і так воно й буде найближчим часом".

Водночас, залишаючи цей ланч, журналістам він сказав, що Верховна Рада повинна сама визначитися щодо декриміналізації "статті Тимошенко" у Кримінальному кодексі.

А політолог Олександр Палій вважає, що якби Янукович хотів звільнити Тимошенко, він би її помилував: "Для цього потрібно два розчерки його пера на двох указах. І не потрібно було б спихати на Верховну Раду".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News