Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович заявив, що Європейський суд Україні не указ

П'ятниця, 16 березня 2012, 16:00

Європейський суд з прав людини не має права зобов'язувати Україну лікувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко в стаціонарі лікарні.

Про це на прес-конференції заявив міністр юстиції Олександр Лавринович, повідомляють "Українські новини".

"Європейський суд з прав людини не може приймати (такі) рішення, у нього в компетенції цього немає - де, кого лікувати, яким способом", - сказав він.

Водночас він додав, що якщо реальний стан засудженого потребує лікування за межами колонії, для цього немає ніяких перешкод, оскільки закони України дозволяють робити це.

Як відомо, Європейський суд з прав людини звернувся до української влади з вимогою лікувати Тимошенко в стаціонарі спеціалізованого медичного закладу.

В свою чергу прес-служба Мінюсту підтвердила, що Кабмін було повідомлено про те, що 15 березня 2012 року главою П’ятої Палати Європейського суду з прав людини було задоволено клопотання адвокатів Тимошенко про застосування правила 39 Регламенту Європейського суду з прав людини.

"І зобов’язано Уряд України забезпечити отримання заявницею медичної допомоги, що відповідає її скаргам, у відповідній установі ("to ensure that the applicant receives treatment appropriate to her complaints in an appropriate institutionalized setting"), - зазначили в міністерстві.

До заяви адвокатів заявниці також додані висновки іноземних лікарів, які обстежували пані Тимошенко.

"Відповідно, Європейський суд не зобов’язав уряд України змінювати процесуальний статус заявниці, але зобов’язав з врахуванням відповідних рекомендацій, що були зроблені лікарями, забезпечити адекватне лікування пані Тимошенко", - уточнили в Мінюсті

Державна пенітенціарна служба також повідомила, що 16 березня на адресу керівництва відомства надійшов лист Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини з інформацією про отримання ним запиту від Європейського суду з прав людини щодо умов тримання та лікування у Качанівській виправній колонії Тимошенко.

У зв’язку з цим служба інформує, що "в Качанівській виправній колонії створені усі необхідні умови для засуджених, передбачені національним та міжнародним законодавством, в тому числі і відносно матеріально-побутових, санітарних умов тримання, а також медичної допомоги і її лікування".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування