Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Могильов агітує за введення другої державної мови

Вівторок, 29 травня 2012, 22:32

Кримський прем'єр Анатолій Могильов виступає за прийняття Верховною Радою законопроекту про основи державної мовної політики.

Про це він заявив, коментуючи зрив розгляду в парламенті законопроекту про мови, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я вважаю, що прийняття законопроекту дозволило б окремим регіонам Україні мати кілька регіональних мов на рівні державної. Це забезпечення прав і свобод громадян, які живуть в тому чи іншому регіоні, де більша частина населення говорить іншою мовою, ніж державна", - сказав Могильов.

"Це загальноєвропейська практика. Я глибоко переконаний: прийняття такого закону було би правильною і справедливою дією", - додав він.

Крім того, Могильов заявив, що виступає за надання російській мові статусу другої державної в Україні, а також зазначив, що дане положення міститься в програмі Партії регіонів.

Разом з тим, він нагадав, що для того, щоб російська мова стала другою державною, необхідно внесення змін до Конституції Україні, для чого потрібна конституційна більшість Верховної Ради, якої наразі немає.

У зв'язку з цим Могильов висловив сподівання, що на майбутніх виборах в український парламент отримають більшість сили, які зможуть внести зміни до Конституції України для надання статусу державної російській мові.

"Я глибоко переконаний, що кожна людина має право спілкуватися, здійснювати свої цивільні повноваження в державі, в якій живе, тою мовою, якою вона розмовляє", - сказав Могильов.

Як відомо, коли Могильов був міністром внутрішніх справ прем’єр Микола Азаров наказав йому вивчити українську мову, але той так цього і не зробив.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...