ЛИТВИН ПІДПИШЕ МОВНИЙ ЗАКОН

Вівторок, 31 липня 2012, 14:05

Голова Верховної ради Володимир Литвин підпише мовний закон.

Про це він сказав на прес-конференції після з'їзду партії у четвер.

За його словами, він зобов'язаний це зробити, оскільки згідно з конституцією і регламентом його пропозиції були відхилені.

"Якщо брати конституцію і регламент, у голови ВР тільки зобовязання є, а прав жодних немає. Мені шкода, що багато депутатів навіть не прочитали мої поправки до статті 131, хоча це "прийняття їх" зняло би більшість суперечностей", - сказав Литвин.

"Якщо жодна пропозиція спікера не прийнята, то він негайно зобов'язаний підписати поданий на підпис йому закон. Очевидно це відбудеться найближчим часом.", - додав він.

За його словами, якщо Верховна рада відхиляє постанову про скасування прийнятого рішення, а також не враховує всі пропозиції, внесені головою Ради, то він негайно зобовязаний підписати закон.

За словами Литвина, для того, щоб максимально полегшити ситуацію він, як голова Ради, зареєстрував законопроект про порядок застосувань мов.

"Я переконаний, що його прийняття зняло б усі проблеми і не тільки проблеми політичного виміру", - сказав Литвин.

Литвин також додав, що говорив на цю тему з Януковичем і висловив сподівання, що Янукович дасть доручення щодо державної програми з розвитку української мови як єдиної державний.

Як відомо, 3 липня 248 карток більшості проголосували закон про мови у другому читанні.

Однак пізніше виявилося, що голосування відбулося з порушенням регламенту, оскільки перший віце-спікер Адам Мартинюк у Верховній Раді мав поставити на переголосування питання про внесення проекту до порядку денного.

Однак Мартинюк цього не зробив, а просто поставив законопроект на голосування.

Крім того, далеко не всі депутати голосували особисто.

Литвин спочатку заявив, що не може підписати закон і навіть подав заяву про відставку

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування