Ще у трьох областях російська мова стала регіональною

П'ятниця, 17 серпня 2012, 12:22

Луганська, Дніпропетровська та Херсонська облради надали російській мові статусу регіональної.

Відповідні рішення були прийняті на сесіях в п’ятницю, повідомляють Українські новини

Документи прийняті у рамках реалізації закону про мовну політику.

У рішенні Луганської облради сказано, що облрада рекомендує сільським, селищним, міським радам розглянути це питання й прийняти рішення про використання регіональної мови у своїй роботі, діловодстві, документації.

Акти облради приймаються державною мовою або російською мовою й офіційно публікуються на цих мовах, у роботі, діловодстві й документації облради може використовуватися російська мова.

У рішенні Дніпропетровської облради також рекомендується місцевим радам розглянути це питання і прийняти рішення про використання регіональної мови в своїй роботі, діловодстві, документації.

Крім того, облрада рекомендує органам місцевого самоврядування забезпечити виконання найменувань і написів на печатках, штампах, штемпелях, офіційних бланках і табличках поряд з державною мовою.

Разом з тим в рішенні не визначено джерела фінансування його виконання.

Під час сесії будівлю ради в Дніпропетровську пікетували близько 50 противників закону.

У рішенні Херсонської облради також сказано, що облрада пропонує сільським, селищним, міським радам розглянути рішення щодо застосування регіональної російської мови, а також інших мов.

Крім того, облрада рекомендує органам місцевого самоврядування забезпечити виконання найменувань і написів на печатках, штампах, штемпелях, офіційних бланках і табличках поряд з державною мовою.

У рішенні не визначені джерела фінансування його виконання.

Як відомо, мовний закон набув чинності 10 серпня.

Російській мові вже надали статус регіональної - Одеська міська та обласна ради, а також Запорізька і Донецька обласні ради та Севастопольська міська.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News