Росія хоче допомогти Україні з використанням "мовного" закону в школах

Понеділок, 27 серпня 2012, 15:41

Росія готова допомогти українським освітнім установам для максимального використання потенціалу закону "Про засади державної мовної політики".

Про це заявив посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов у ході серпневої педради "Україна-Росія: Відкритий діалог" у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У Росії усвідомлюють стан освіти в Україні, розуміють ті виклики, з якими найближчим часом доведеться зіткнутися в окремих регіонах України в освітньому процесі", - зазначив він.

"І це не буде пасивна позиція, це буде найактивніша зацікавлена позиція", - заявив російський посол.

За словами Зурабова, йдеться не лише про надання допомоги в перепідготовці фахівців, постачанні необхідних методик, а й про передачу досвіду з реалізації сучасних підходів, які вже виправдали себе в російській освіті, зокрема, використання новітніх технічних засобів і організації інтерактивного навчання.

Водночас, посол РФ заявив, що російська влада готова підтримувати ініціативи з викладання предметів українською мовою у школах Росії.

"Я можу абсолютно чітко передати позицію керівництва російського Міністерства науки й освіти, російської влади, регіональних влад про те, що подібні програми будуть підтримуватися й розвиватися", - сказав він.

При цьому Зурабов підкреслив, що в даному питанні багато що залежить від активності батьків, а також від активної позиції Міністерства освіти України.

Посол зазначив, що керівництво Воронезької області нещодавно запевнило парламентську делегацію з України в готовності розширювати викладання українською мовою, оскільки область межує з Україною і на її території є місця компактного проживання етнічних українців, які в родинах спілкуються українською.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування