Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ повторно попросить "бютівця" Соколова на допит, якщо з першого разу не дійшло

Середа, 8 серпня 2012, 17:15

Народний депутат від БЮТ-Батьківщина Михайло Соколов не з'явився в середу на повторний допит до слідчого СБУ у справі "дніпропетровських терористів", і спецслужба має намір викликати його знову.

Про це заявив начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев'янко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Соколов був допитаний в будівлі СБУ Дніпропетровської області 9 липня в присутності його адвоката Бондаря. Сьогодні (8 серпня) ми його викликали на допит, але він поки не з'явився, стверджуючи, що подумає, приходити йому, чи ні", - сказав Дерев'янко.

За його словами, в середу Соколову було запропоновано з'явитися в центральний апарат спецслужби або в Дніпропетровське управління, в залежності від того, де він знаходиться.

"Якщо він не з'явиться, Кримінально-процесуальним кодексом передбачені процедури, пов'язані з неявкою свідків та інших учасників процесу, у тому числі примусовий привід свідків. Але потрібно враховувати той факт, що він народний депутат України, тому існує особлива процедура і особливий порядок, в тому числі повторне запрошення ", - пояснив він.

При цьому Дерев'янко додав, що слідчий не обмежений у визначенні місця і часу проведення слідчої дії.

"Якщо Соколов не з'явиться, будемо ще запрошувати. Законом також визначена процедура запрошення свідка чи іншого учасника процесу як в телефонному режимі, так і повісткою, телеграмою", - розповів співрозмовник агентства.

Дерев'янко акцентував увагу на тому, що слідчі роз'яснили депутату: за законом громадянин зобов'язаний з'явитися до слідчого для дачі свідчень у кримінальній справі.

Відповідаючи на питання про те, чи може бути змінено процесуальний статус Соколова по даній справі, начальник ГСУ СБУ сказав: "Питання про його статус буде вирішуватися після проведення додаткового допиту".

Як повідомлялося раніше, дніпропетровські підривники в 2011 році нібито були консультантами або політологами у депутата від БЮТ Михайла Соколова для проведення виборчої кампанії 2012 року.

Сам депутат знайомство з терористами заперечує і каже, не отримував з СБУ виклику на допит у справі "дніпропетровських терористів". 

Як відомо, 27 квітня вдень у Дніпропетровську упродовж години сталося чотири вибухи, постраждала 31 особа (у тому числі 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані. В даний час в лікарні залишається одна постраждала.

Слідчі СБУ розслідують кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу Україні.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: