В СБУ та прокуратурі придумали як прив'язати ім'я Тимошенко до "терористів"

Середа, 8 серпня 2012, 10:16

Дніпропетровські підривники в 2011 році були консультантами або політологами у депутата від БЮТ Михайла Соколова для проведення виборчої кампанії 2012 року.

Про це пише газета Сегодня з посиланням на джерело, близьке до однієї з облпрокуратур.

За їхніми даними, в матеріалах слідства у справі про вибухи в Дніпропетровську є дані про зв'язки нардепа-бютівця Михайла Соколова з Віктором Сукачовим і ще одним підозрюваним - Дмитром Ревою.

Правоохоронці вважають, що ті отримували від Соколова по 6000 гривень на місяць за консультаційні послуги.

Крім того, вивчаються зв'язки Соколова з екс-конгресменом США Джимом Слетері, який активно бере участь в процесі Юлії Тимошенко.

Розглядається питання про можливе лобіювання через Соколова якихось американських інтересів в цій справі.

Як випливає з матеріалів справи, нардеп розповів, що Сукачов і Рева працювали на нього у 2011 році в якості консультантів або політологів для проведення майбутньої виборчої кампанії 2012 року. Однак пізніше, через свого помічника, нардеп відмовився від їхніх послуг у зв'язку зі зміненими виборчими планами.

Шеф слідства СБУ Іван Дерев'янко підтвердив існування таких матеріалів у справі.

"Дійсно, в ході розслідування кримінальної справи про вибухи було встановлено, що депутат Соколов наймав нині обвинувачених у справі про тероризм, пов'язаних з вибухами в Запоріжжі, Харкові та Дніпропетровську, в якості своїх політологів", - сказав він.

"Встановлено також, що він виплачував їм певні суми. В електронній переписці обвинувачених містилися також різні сценарії підняття іміджу згаданого народного депутата в ході передвиборної боротьби", - розповів Дерев'янко.

Сам депутат Соколов заявив, що консультантів і позаштатних політологів наймав його штатний політолог.

Михайло Соколов 

"Я їхніх прізвищ та імен не знаю. Одне тішить: що наші правоохоронці врятували місто від цього лиха, від тероризму. Слава богу, що їх заарештували. З конгресменом Слетері я мав щастя спілкуватися на суді у Юлії Володимирівни. Познайомився з ним, як з особою, яка виявляє в якійсь мірі інтерес до демократичних процесів в Україні. Про його можливу лобістську діяльності мені нічого не відомо ", - сказав Соколов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування