Винахідник "кровосісь" займеться розробкою закону про державну мову

П'ятниця, 21 вересня 2012, 14:31

Від наступного тижня в Україні почне працювати робоча група під головуванням прем'єр-міністра Миколи Азарова, яка має розробити закон про державну мову.

Про це повідомив журналістам голова Конституційної асамблеї Леонід Кравчук, передає "ЛігаБізнесінформ".

"На наступному тижні прем'єр-міністр буде збирати перше засідання. Після цього, я так розумію, будуть створені дві підгрупи. Одна займатиметься безпосередньо внесенням змін до прийнятого закону, а друга - питаннями напрацювання програми розвитку української державної мови", - сказав він.

Кравчук нагадав, що за дорученням президента Віктора Януковича Кабінет міністрів затвердив робочу групу для розробки і внесення системних пропозицій щодо вдосконалення законодавства щодо порядку застосування мов в Україні.

Кравчук роз'яснив, що друга підгрупа повинна займатися напрацюванням основ законодавства про застосування мов в Україні.

"Я, наприклад, вважаю, що нам у перспективі треба прийняти ще два закони - закон про державну мову, його розвитку і застосуванні і закон про використання і застосуванні регіональних мов національних меншин. Це в перспективі", - підкреслив він.

Як відомо, закон "Про засади державної мовної політики" набув чинності 10 серпня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування