Яценюк вважає Тимошенко "непотопляємою", а себе - назначеним

Середа, 10 жовтня 2012, 23:10

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко грає важливу роль на українську політику і гратиме надалі.

Про це заявив глава ради об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк в інтерв'ю Савіку Шустеру на Першому національному.

"Розумієте в чому специфіка Тимошенко - я її вважаю непотопляємою. Юлія Тимошенко - це фактор української політики навічно. Все. Юлія Тимошенко попала в українську історію. Вона стала частиною української історії і стала частиною українського майбутнього", - зазначив він.

"Вже вони закрили її в тюрму, дали їй 7 років ув’язнення. Вона не має можливості спілкуватись, вона не має можливості давати інтерв’ю, донести свою позицію… Але вона все рівно впливає. Вона все рівно має свою позицію. Вона все рівно її доносить - через листи, через адвоката. Вона все рівно не просто впливає, а грає важливу роль. І буде грати", - уточнив політик.

За його словами в палаті, де сидить Тимошенко, "вікна не відкриваються, через них навіть нічого не видно, в оточенні таких приємних людей, в мене таке враження, що вони нащадки тих людей, які в 37-му розстрілювали".

Яценюк також розповів, що місце для зустрічі з Тимошенко повністю прослуховується, там встановлено відеокамери і доводилося стукати по столу, аби завадити наглядачам можливість чути, про що йдеться.

"Зазвичай включають воду, щоб не було чутно. Але в той день навіть воду відключили", - заявив він.

"Хтось її любить, хтось її не любить, але її не можливо не поважати. І те, що я бачу, що політичні опоненти її поважають", - зазначив Яценюк.

При цьому коментуючи власне висловлювання під час президентської кампанії, що Тимошенко і Віктор Янукович "одне й те ж саме", політик заявив: "Зрозуміло, що ми були політичні конкуренти. Ми багато що один про одного наговорили. Тому що кожен хотів тоді перемогти на президентських виборах".

"Такі жорсткі політичні правила. Нам не вдалось тоді домовитися. Хто в цьому винен? Я як мужчина візьму на себе за це відповідальність", - додав він.

Відповідаючи на зауваження, що люди вважають його не обраним політиком, а швидше назначеним, Яценюк зауважив: "Це, до речі, правда. В принципі, політиком я став не так давно. Кілька років тому".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування