Структури сина Азарова отримали компенсацію в 3,3 мільйона з бюджету

Четвер, 18 жовтня 2012, 21:49

"Виробниче-комерційне підприємство Металіст", яке отримало матеріальну допомогу в розмірі 3,3 мільйони гривень з бюджету, підконтрольне сину прем’єра Миколи Азарова Олексію.

Про це йдеться в розслідуванні "Української правди".

Державним агентством інвестицій та розвитку у 2010 році було укладено на підставі конкурсного відбору договір з ЗАТ "Виробниче-комерційне підприємство Металіст" про надання державної підтримки шляхом компенсації відсоткових ставок за користування кредитом. Підприємству було перераховано 3,283 мільйони гривень.

Акціонерами "Виробничо-комерційного підприємства Металіст" є австрійська компанія "Гарда" (їй належить 50%) та британська компанія "Овертакс Менеджмент" (31%).

Британська компанія "Овертакс" - це пустишка. Її дохід станом на березень 2012 року склав 79 фунтів стерлінгів, а корпоративними членами "Овертакс" є два белізських офшори - Advance Developments Ltd та Corporate Solutions Ltd.

Компанія "Гарда" зареєстрована у Відні, а директором цієї компанії до 18 квітня 2012 року була Лілія Фатхуліна. Оголошення про звільнення її з посади, датоване цим днем, було оприлюднено у газеті Wiener Zeitung.

Місцем реєстрації Фатхуліної в Києві є адреса вулиця Малопідвальна, 12, квартира 30. Саме за цією адресою, відповідно до декларації поданої до Центральної виборчої комісії, зареєстрований Олексій Азаров.

Розслідування "Української правди" також встановило, що Лілія Фатхуліна та Лілія Азарова мають однакову дату, місяць та рік народження. Отже, це дружина Олексія Азарова та невістка Миколи Азарова.

Другим директором і формальним акціонером австрійської компанії "Гарда" є юрист Фрідріх Бубла з міста Баден, що неподалік Відня.

Бубла разом з Олексієм Азаровим був директором іншої австрійської компанії - так званого Фонду "Стабільна Україна", який розміщав піар-кампанію на підтримку Азарова-старшого і завдяки якому вдалося знайти віденську нерухомість Азарова-молодшого.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування