Азаров: Нема підстав сумніватися в легітимності виборів

Середа, 31 жовтня 2012, 09:35

Прем'єр Микола Азаров заявляє про те, що парламентські вибори в Україні були добре організованими, демократичними, чесними і прозорими.

Про це він заявив на відкритті засідання уряду.

"Загальна кількість зафіксованих порушень та їх суть такі, що абсолютно не дають підстав сумніватися в легітимності виборів, у тому, що відбулось дійсно вільне, свідоме волевиявлення громадян України", - сказав він.

Азаров зазначив, що зусилля, які були витрачені для забезпечення відкритості виборів, виправдались.

Він підкреслив, що відеофіксація стала потужним превентивним заходом проти порушень і фальсифікацій, а також документальною базою у спірних випадках. Всі спостерігачі та представники політичних сил мали необхідних доступ до виборчого процесу.

Він додав, що відомості, офіційно оприлюднені ЦВК, практично співпадають з даними екзит-полів та соціологічних опитувань щодо результатів правлячої партії та її головних опонентів.

"Щоправда, окремі опозиційні сили отримали результат більший, ніж передбачали соціологи, але це питання не до влади", - зазначив Азаров.

"Тобто перед нами класична картина добре організованих, демократичних, чесних і прозорих виборів, як би це не заперечували наші запеклі противники", - заявив прем’єр.

Він додав, що спостерігачі вказують на окремі недоліки і порушення, але вони завжди бувають на виборах, особливо в такій великій державі, як Україна.

Він висловив вдячність спостерігачам за увагу і застеріг від спекуляцій.

"Водночас я хотів би застерегти від спекуляцій щодо критичних зауважень, які пролунали від конкретних спостерігачів, те, що їх окремі політичні сили намагаються використати для дискредитації вибору народу України", - додав він.

"Чому звучать такі упереджені оцінки тільки тому, що Партія регіонів отримала таку переконливу перемогу? Партія регіонів перемогла у відкритих, складних політичних змаганнях, перемогла як за партійними списками, так і в мажоритарних округах", - заявив Азаров.

"Таким чином громадяни України підтримали курс президента на модернізації нашої країни, курс який дозволив за 2,5 роки збільшити мінімальну зарплату в півтори роки, середня зарплата за цей час зросла на 60%", - зазначив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...