Комуніст Царьков: суд визнав "Свободу" нацистською організацією

Понеділок, 8 жовтня 2012, 20:03

Суд вищої інстанції визнав законним висловлювання лідера Компартії Петра Симоненка про те, що партія "Свобода" є нацистською організацією.

Про це написав у своєму блозі в соціальній мережі LiveJournal в неділю депутат від Компартії Євген Царьков"Судова тяганина почалася ще... у 2009 році - і тривала до недавнього часу, поки Вищий спецсуд з розгляду цивільних і кримінальних справ не поставив фінальну крапку у цій справі. На користь КПУ", - пише він.

"Хоча варто відзначити, що перші два суди - в Шевченківському районному та апеляційному, - у часи помаранчевого режиму Ющенка КПУ програла. Однак касація увінчалася успіхом, що дуже важливо, оскільки рішення ВАСУ - це рішення останньої інстанції. В Україні його оскаржити неможливо", - написав Царьков.

Він також повідомив, що всі 3 роки справу вів начальник юридичного відділу газети "Комуніст" Михайло Бабич, де було опубліковано відповідну заяву Симоненка.

"Матеріалів проти ВО "Свобода" у юристів Компартії було достатньо. Доказова база ледь вміщалася в товстенну папку на кілька сотень сторінок. До речі, юристи змогли довести не тільки факт нацизму, а й фінансування ВО "Свобода" олігархами", - йдеться у записі Царькова.

При цьому комуніст зазначив, що джерела фінансування нібито пов'язані з Партією регіонів.

"Фактичне визнання судом ВО "Свобода" нацистською організацією відкриває шлях до початку процедури заборони цієї сили. Але, чи піде на це провладна партія, яка, як встановив той же суд, і фінансує ту ж таки ВО" Свободу "?", - Заявляє Царьков.

У свою чергу в прес-службі ВО "Свобода" заявили, що їм невідомо про засідання суду і рішенні, про який заявляє Царьков, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Нас, на жаль, "Свободу", не попереджали про жодні засіданнях суду, і наших адвокатів не викликали, до наших аргументів ніхто не прислухався. Зараз ми не володіємо інформацією, чи було це засідання суду...", - зазначив прес-секретар ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

"Навіть якщо він був, то це якийсь закритий суд, про який нас не попередили, на який не покликали адвокатів", - сказав він.

За його словами, "Свобода" подавала позов до лідера КПУ Симоненка про захист честі, гідності, ділової репутації і виграла його в Шевченківському райсуді Києва.

"Був виграний суд в першій інстанції, який зобов'язав Симоненка вибачитися перед Тягнибоком, а газету "Комуніст" на першій сторінці надрукувати відповідне спростування. Потім комуністи подали апеляцію і програли її. Апеляційна інстанція підтвердила рішення суду першої інстанції", - пояснив Сиротюк.

"Зараз комуністи кажуть, що був Вищий суд, касаційна інстанція, яка скасувала рішення... Якщо у них є якесь рішення суду, воно повинно стосуватися одного - що Симоненко не повинен вибачатися перед "Свободою", оскільки це було предметом позову", - підкреслив прес-секретар "Свободи".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News