В УНІАНі кажуть, що "кадрові зміни" – це спроба зам’яти факти цензури

П'ятниця, 23 листопада 2012, 10:21

Колектив сайту УНІАН вважає, що останні кадрові зміни у редакції є спробою "формально зам'яти конфлікт", а не розслідувати факти цензури.

Про це йдеться у заяві 6 редакторів сайту УНІАН у відповідь на інформацію про останні кадрові зміни.

"У цих рішеннях адміністрації немає головного: визнання фактів цензури, а відтак і гарантій, що їх не буде далі. "Кадрові зміни" полягають у тому, що до керівника, який опинився в центрі конфлікту, додали ще двох, тож на шістьох редакторів сайту тепер п’ять керівників", - сказано у ній.

Редактори наголошують, що, начальник департаменту веб-проектів, дії якого обіцяно розслідувати, "був лише посередником у передачі розпоряджень, натомість розслідувати його дії будуть саме ті, хто ці вказівки йому давав".

"Відтак просте щастя непублічних людей: добре робити свою справу і мати за те повагу, - для нас відкладається. Виголошені "розслідування" та "зміни" є, радше, спробою формально зам'яти конфлікт, і почекати, поки вщухне публічна увага", - додали вони.

Лист підписали старший редактор сайту УНІАН Любов Жаловага, редактори сайту УНІАН Валентина Романенко, Наталія Овдієнко, Роман Романюк, Олександр Волинський, більд-редактор Наталія Негрей.

Як відомо, 26 жовтня п'ятеро редакторів сайту УНІАН заявили про цензуру з боку гендиректора Вадима Осадчого.

Осадчий заперечив звинувачення співробітників агентства у цензурі, втім, не прокоментувавши їх по суті.

Пізніше колектив сайту УНІАН оприлюднив нові факти цензури, до якої вдавалося керівництво ресурсу протягом тривалого періоду.

Після цього керівництво вирішило провести внутрішнє службове розслідування за фактом перевищення службових повноважень керівником департаменту інтернет-проектів, головним редактором сайту УНІАН Миколою Кондратенком.

На час проведення внутрішнього службового розслідування Миколу Кондратенка перемістять в інший структурний підрозділ УНІАН.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування