Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко розповів, як Україна займеться довірою і безпекою в світі

Четвер, 6 грудня 2012, 17:54

Україна під час головування в ОБСЄ буде зосереджуватися на врегулюванні тривалих конфліктів та зміцненні заходів довіри і безпеки на просторі організації.

Про це повідомив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко на пленарній сесії 19-го засідання Ради міністрів ОБСЄ у Дубліні.

Міністр окреслив ключові пріоритети головування України в цій організації у 2013 році, серед яких особливо відзначив "врегулювання тривалих конфліктів, зміцнення заходів довіри і безпеки на просторі ОБСЄ, використання потенціалу організації в забезпеченні енергетичної безпеки, сприяння економічному розвитку, в тому числі розбудові нових торговельних і транспортних коридорів".

"Україна має намір ініціювати новий діалог у рамках ОБСЄ щодо нових засад майбутнього режиму контролю над звичайними збройними силами в Європі, який мав би враховувати безпекові інтереси усіх країн-учасниць ОБСЄ, незалежно від їх приналежності до будь-яких політико-військових угруповань", - цитує міністра його прес-служба.

"Україна приділятиме значну увагу консолідації зусиль ОБСЄ у боротьбі з сучасними викликами і загрозами безпеці, такими як тероризм, торгівля людьми і наркотичними засобами, кіберзлочинність, організована транскордонна злочинність", - уточнили в МЗС.

Серед пріоритетів головування України в ОБСЄ значне місце посідатимуть питання людського виміру, зокрема, захисту фундаментальних прав і свобод людини на просторі ОБСЄ.

Міністр також підтримав необхідність більш широкого залучення громадянського суспільства для досягнення цілей організації.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування