"Регіонал" хоче розслідувати "тиск і погрози" Тимошенко на євросуддів

Четвер, 24 січня 2013, 14:12

Верховній Раді пропонують створити ТСК з розслідування фактів тиску та погроз з боку Юлії Тимошенко на адресу суддів Європейського суду з прав людини.

Відповідний проект постанови №2056 зареєстрував депутат від Партії регіонів Володимир Олійник 21 січня 2013 року.

На думку "регіонала", ця тимчасова слідча комісія має розслідувати "висвітлені у засобах масової інформації факти тиску та прогроз на адресу суддів Європейського суду з прав людини з боку лідера опозиції Юлії Тимошенко".

До цієї ТСК пропонується включити 9 депутатів: по одному представнику від кожних п’ятдесяти народних депутатів, але не менш як по одному народному депутату від кожної депутатської фракції (депутатської групи).

Олійник пропонує, щоб така комісія діяла рік, а її звіт було заслухано на пленарному засіданні Верховної Ради не пізніше, як за 6 місяців зі дня ухвалення даної постанови.

У пояснювальній записці він посилається на аудіозапис, який на початку січня поширив "Обозреватель" із посиланням на інформаційні джерела у Чехії, і на якому особи, голоси яких схожі на голоси Юлії Тимошенко та її чоловіка, обговорювали розгляд скарги Тимошенко у Європейському суді з прав людини.

За словами Олійника, в розмові Юлія Тимошенко повідомляє про факти тиску на суддю Євросуду від України Ганну Юдківську, а також про те, що ув’язнена екс-прем’єр і надалі вживатиме заходи, спрямовані на звільнення Юдківської з відповідної посади через відмову вчинити певні процесуальні дії на користь Юлії Тимошенко.

Так, жіночий голос каже, що "вона (суддя) ще відкашляє таке свинство" і "не буде суддею Європейського суду".

На думку Олійника, слова Юлії Тимошенко про те, що вона незабаром отримає "це рішення, довгоочікуване" і не залишиться в ув’язненні більше ні на один день, свідчать, що вона вже поінформована про зміст рішення, яке ухвалить Європейський суд із прав людини в її справі.

Через це він "не виключає можливість застосування нею тиску й погроз щодо інших суддів цього суду".

Як відомо, Юлія Тимошенко заявляла, що частина розміщеного в інтернеті аудіозапису її телефонної розмови з чоловіком сфальсифікована.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування