ЦВК вирішила не повертати гроші екс-регіоналу - втікачу, який хотів у президенти

Неділя, 31 березня 2019, 08:50

Центрвиборчком ухвалив рішення перерахувати до держбюджету кошти, внесені представниками екс-регіонала Володимира Олійника в якості застави для реєстрації кандидатом у президенти. 

Відповідне рішення було ухвалено в ході засідання ЦВК 30 березня. 

За даними ЦВК, до комісії надійшли звернення Чорнобильського С.В., Мартиненка О. Ф., Відомого М.М., Олійника Д.В. щодо повернення коштів, внесених на спецрахунок в якості грошової застави для реєстрації Олійника  кандидатом на пост президента України на чергових виборах. 

Комісія відмовила у задоволенні звернень у зв’язку з відсутністю правових підстав, йдеться у повідомленні.

"1 млн 5 тис. гривень від Відомого М.М., 598 тис. гривень від Мартиненка О.Ф., 598 тис. гривень від Олійника Д.В. та 299 тис. гривень від Чорнобильського С.В. вирішено перерахувати до держбюджету України", - повідомили у ЦВК. 

Нагадаємо, 

  • 31 березня в Україні проходить перший тур виборів президента, участь у ньому беруть 39 кандидатів з 44, раніше зареєстрованих ЦВК. 
  • Представник екс-нардепа від Партії регіонів Володимира Олійника, який після Революції Гідності виїхав до РФ та заснував там "Комітет порятунку України", подав документи до ЦВК на початку лютого, однак у реєстрації Олійнику відмовили: комісія встановила, що він не особисто подав заяву, не засвідчив її належним чином, заставу за Олійника подали четверо інших осіб, що суперечить закону.
  • Ще одним аргументом стало те, що Олійник з 2014 року фактично не проживає в Україні. У ЦВК з'явилися сумніви у достовірності документів і того, що їх подавав саме Олійник. Тому документи мали направити у поліцію для перевірки.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування