Азаров розповів, хто відповідальний за входження України в ЄС

Середа, 13 лютого 2013, 10:49

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє, що за входження України в ЄС відповідальні всі члени уряду.

Про це він заявив на засіданні Кабміну 13 лютого.

"Відповідальність за те, як ми просуваємося на європейському інтеграційному шляху, лежить на кожному членові уряду, тому кожен з нас просто зобов'язаний працювати максимально активно", - заявив він.

Він нагадав, що минулого тижня зустрічався з європейським комісаром з питань розширення і Європейської політики сусідства Штефаном Фюле.

"Ми погодили досить напружений графік роботи, дотримання якого дасть можливість підписати угоду про асоціацію з ЄС у листопаді 2013 року, а також забезпечить умови для введення безвізового режиму з ЄС. Угода про асоціацію повинна стати дорожньою картою співробітництва з ЄС, яку ми розглядаємо як комплексну програму масштабних перетворень всередині України", - сказав прем'єр.

Він додав, що в ЄС і України є розуміння, що необхідно у повній мірі використати саміт Україна-ЄС у лютому й засідання Ради з питань співробітництва в червні для підписання Угоди про асоціацію.

"Більше того, уже в травні ЄС очікує побачити результати того, що ми зробили в контексті опрацьовування висновків Ради ЄС", - сказав прем'єр.

"З метою посилення комунікації між сторонами ми домовилися проводити спільну роботу в рамках груп політичного й експертного рівнів з українських питань. Важливим елементом такої роботи повинна стати можливість оперативного реагування на виконання Україною плану дій асоціації", - підсумував Азаров.  

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...