Азаров обурився: Хочемо нічого не вкладати – і раптом мати все

Четвер, 21 березня 2013, 16:18

Прем'єр Микола Азаров заявляє про необхідність 500 мільярдів гривень для приведення доріг у пристойний стан.

Про це він сказав на засіданні Ради регіонів під головуванням президента Віктора Януковича, передають "Українські новини".

"Я часто чую: дороги б зробити, лікарні би побудувати", - ображайся прем'єр.

"Ми підрахували, скільки необхідно, щоб хоч трохи привести у порядок дороги - вийшла колосальна сума - 500 мільярдів гривень треба вкласти, щоб привести наші дороги і транспортну комунікацію, в якій 170 тисяч кілометрів, у більш-менш пристойний стан", - розповів він.

За його словами, обсяги ВВП і продуктивних сил України не покривають повністю потреб країни.

"У нас є невідповідність між рівнем розвитку виробничих сил, обсягом ВВП і структурою країни, бюджетної сфери. Треба не забувати, що за рівнем валового продукту ми знаходимося в 1980-х роках", - розповів Азаров.

За його словами, без проведення реформ економіки не можна вирішити проблему, у тому числі в сфері охорони здоров'я та житлово-комунального господарства.

Азаров підкреслив, що 30 років нічого не робилося, і потрібен час, ретельний розрахунок і планування, щоб просунутися вперед.

"Ми хочемо за 30 років, нічого не вкладаючи, раптом мати хороші дороги, раптом і одразу", - цитує його "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, віце-прем'єр Олександр Вілкул доручив Міністерству інфраструктури, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та "Укравтодору" провести відновлювальний ремонт доріг до 1 травня.

Кабінет міністрів планує виділити 7,2 мільярда гривень на будівництво і ремонт доріг.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування