Яценюк каже, що Янукович підказав суду рішення щодо Власенка

Середа, 6 березня 2013, 17:46

Арсеній Яценюк вважає, що рішення у справі Сергія Власенка було замовлено особисто президентом Віктором Януковичем.

"Рішення прийшло гаряче з адміністрації президента. Він (суддя - УП) не знав навіть, що таке ЄСПЛ. Не судді писали це рішення. Воно винесено по прямій вказівці Януковича", - сказав він в коментарі журналістам після засідання суду.

"Мета цього рішення – системне знищення української опозиції", - заявив Яценюк.

"Замовник цього рішення – Янукович, організатор – адміністрація президента, виконавці- 5 дядьків у мантіях суддів", - сказав він.

"Цим ієзуїтським рішенням вони вирішили обійти парламентську залу, і завтра отакими п’ятьма дядьками підписують будь-яке рішення і позбавляють мандата будь-якого депутата", - зазначив Яценюк.

"Формально юридично цього рішення не повинно було бути. Формально юридично воно мало бути наступним: в позові голові Верховної Ради відмовити, звернутись до Генпрокуратури щодо порушення кримінальної справи за фальшування рішення комітету, звернутись до Верховної Ради щодо порушення головою Верховної Ради регламенту", - сказав Яценюк.

"Але так завжди не буде. Я обов’язково передам Віктору Януковичу факти з новітньої історії – Туніс, Сирія, Єгипет, Лівія… і низка інших країн. Він не хоче зупинитися, усвідомити свою відповідальність перед людьми, перед Конституцією. В нього є відповідальність лише перед собою і Партією регіонів. Більше його нічого не цікавить", - сказав Яценюк.

Лідер "Батьківщини" також вирішив не деталізувати, які будуть подальші дії опозиції.

"Я хочу сказати, що у вас нас була маленька надія, що це люди в мантіях, які мають дипломи, мають дітей, які знають, що таке закон і Конституція, що в них є совість", - з обуренням сказав Яценюк.

"Вони ще гірші за Януковича. Той хоч знає, що хоче. А ці навіть не знають, чого хочуть", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування