Азаров сумнівається, що Тимошенко помилують

Вівторок, 23 квітня 2013, 12:47

Прем'єр Микола Азаров сумнівається у рішенні комісії з помилування Юлії Тимошенко до завершення процесу про замовне вбивство Євгена Щербаня.

Про це він сказав у Києві у вівторок на зустрічі з журналістами іноземних ЗМІ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я просто не уявляю, як Комісія з помилування може прийняти рішення, якщо йде процес за звинуваченням у замовному вбивстві", - зазначив він.

На думку прем'єра, звинувачення одного політика у замовному вбивстві іншого є дуже серйозним фактом, і Тимошенко мала б сама бути максимально зацікавлена ​​в якнайшвидшому завершенні цього відкритого процесу.

Коментуючи раніше прийняті рішення суду щодо Тимошенко, Азаров не погодився з оцінками, що були встановлені які-небудь помилки судової системи в цьому процесі.

На його думку, підписання невигідного газового контракту і "фальсифікація протоколу уряду" є реальними фактами.

Прем'єр вважає, що до завершення усіх судових процедур по цьому процесу, може ставитися питання лише про помилування з "гуманітарних міркувань".

"Але це не в моїй компетенції", - підкреслив Азаров.

Він також зазначив, що весь цей час з боку судової системи та правоохоронних органів не робиться нічого, щоб ускладнити ситуацію, що склалася.

Зокрема, екс-прем'єра примусово не доставляють до суду, і вона тривалий час перебуває в лікарні, пояснив прем'єр.

Він нагадав, що місія спостерігачів Кокса-Кваснєвського 14 разів була в Україні, і щоразу їхні прохання про зустріч з екс-прем'єром і представниками Пенітенціарної служби задовольнялися.

"Ніхто не може сказати, що права Тимошенко в якійсь мірі ущемляються", - підсумував Азаров.

Як повідомлялося, 18 квітня депутати-жінки підписали клопотання про помилування Тимошенко і передали його президентові Віктору Януковичу.

19 квітня звернення жінок-депутатів з проханням про помилування екс-прем'єра передано до комісії при президентові України з питань помилування.

За все перебування Тимошенко у в'язниці Януковичу було спрямовано понад 100 різних клопотань про її помилування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News