Amnesty International хоче від України закон по боротьбі з дискримінацією ЛГБТ

Четвер, 16 травня 2013, 13:24

Amnesty International закликає українську владу прийняти законодавство для боротьби з дискримінацією секс-меншин і забезпечити безпеку проведення гей-параду в Києві 25 травня.

Про це заявила на прес-конференції виконавчий директор "Amnesty International в Україні" Тетяна Мазур, передає "Інтерфакс-Україна".

"Українське законодавство не забезпечує належний захист, а іноді і порушує права лесбіянок, геїв, бісексуалів і трансгендерних людей. Україна не здатна забезпечити захист їхніх основних свобод", - заявила Мазур.

Вона закликала уряд прийняти законодавство для боротьби з дискримінацією за ознакою сексуальної орієнтації, а також відхилити пропоновані законопроекти, які передбачають кримінальну відповідальність за пропаганду гомосексуальності, які зараз обговорюються в парламенті.

В ході прес-конференції координатор "Amnesty International в Україні" Зорян Кісь закликав міліцію забезпечити безперешкодне проведення гей-параду в Києві.

"Міліція повинна забезпечити безперешкодне проведення першого в Україні ЛГБТ прайд-маршу 25 травня в Києві і надати належну міліцейську захист", - сказав він.

Як відомо, у Києві на 25 травня в рамках "КіевПрайда2013" запланована публічна правозахисна акція "Марш рівності" з вимогами забезпечити рівні права і можливості для українців зі спільноти ЛГБТ.

"КиївПрайд 2013" пройде у форматі міжнародного форуму-фестивалю в другій половині травня і, крім Маршу рівності, включатиме ряд інформаційно-просвітницьких та культурних заходів.

Amnesty International заявила раніше про готовність підтримати перший Марш рівності за права ЛГБТ в Києві.

У травні 2012 року група невідомих жорстоко побила двох співорганізаторів гей-параду, що був запланований, проте не відбувся.

В червні також був побитий глава організаційного комітету Київського гей-параду Тарас Карасійчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування