Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк вважає побиття журналістів проявом тоталітарних звичаїв

Неділя, 19 травня 2013, 17:57

Інцидент із побиттям журналістів у суботу свідчить про те, що "роки проходять, а звичаї залишаються".

Про це заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк у неділю під час заходів зі вшанування пам’яті жертв політичних репресій у заповіднику "Биківнянські могили", повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Ми прийшли сьогодні вшанувати жертв політичних репресій. А це були кращі. Ті, які несли світло, які мали переконання, могли боротися і підіймати народ на боротьбу", - зазначив Яценюк.

За його словами, це не просто урок – "він має відношення до сьогоднішніх днів".

На думку Яценюка, побиття журналістів у центрі Києва в суботу "є свідченням того, що роки проходять, а звичаї залишаються".

"Сьогодні ми вшановуємо пам’ять загиблих, а завтра ми будемо боротися за живих, за право кожного самостійно висловлювати свою політичну позицію, не боятись і знати, що є кому захистити українців, які готові до боротьби, захистити кожного громадянина, який має власну позицію", - заявив опозиціонер.

У скорботній ході до Меморіалу - Гранітного хреста на братській могилі жертв політичних репресій та церемонії покладання квітів взяли участь народні депутати фракції "Батьківщина", депутати Київради, громадські діячі та політв’язні, серед яких Левко Лук’яненко, Олесь Шевченко, Василь Овсієнко та Богдан Горинь.

Яценюк залишив запис у Книзі почесних гостей Меморіалу: "Обов’язок живих – не допустити повернення тоталітаризму".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування