Головлікар "швидкої" визнав, що смертю Індила сильно не перейнявся

Четвер, 18 липня 2013, 20:19

Свідок у справі про загибель студента Ігоря Індила в Шевченківському райуправлінні міліції Києва, головний лікар бригади "швидкої" Едуард Попутняк, визнав, що недбало проводив огляд тіла студента й допустив низку помилок.

Про це він сказав під час допиту в Деснянському районному суді.

Попутняк зазначив, що коли "швидка" першого разу прибула в райвідділ за викликом з підозрою на серцевий напад в Індила, лікарі, і особисто він, були впевнені, що студент просто симулює втрату свідомості.

Головний лікар вирішив не госпіталізовувати його і "за звичкою" записав, що в затриманого "гостра алкогольна інтоксикація".

"Ознак того, що він (Індило) був у несвідомому стані, не було... Ну так, були помилки, були упущення з мого боку!" - сказав Попутняк.

При цьому медик не зміг відповісти суду, чим відрізняються ознаки закритої черепно-мозкової травми і гострої алкогольної інтоксикації.

Попутняк зазначив, що бригада "швидкої" відмовилася від госпіталізації студента тому, що той поводився зухвало стосовно них і ознак серйозної травми в нього не було, навіть незважаючи на можливу тривалу втрату свідомості.

Крім того, коли він прибув вдруге у райвідділ, він підписав протокол огляду трупа Індила навіть не впевнившись, що такий огляд був проведений відповідно і якісно.

19 липня о 10:00 суд продовжить розгляд справи про смерть Індила в Шевченківському районному відділі міліції Києва в травні 2010 року.

Таке рішення ухвалили у зв'язку із тривалим допитом свідків у четвер, - за більш ніж 6 годин були допитані тільки охоронець гуртожитку, де жив загиблий студент і головний лікар швидкої допомоги, що приїхав на виклик в Шевченківський райвідділ.

У п'ятницю суд планує допитати ще 4 свідків.

Як відомо, 18 липня Деснянський райсуд Києва в новому складі суддів почав заново розглядати справу про загибель студента Індила.

Раніше Апеляційний суд Києва скасував рішення Деснянського районного суду Києва, що направив справу про смерть Індила на дослідування, повернувши її назад у районний суд на новий судовий розгляд у новому складі суду.

ГУ МВС у Києві назвало причиною смерті Індила, який у травні 2010 року вночі був доставлений у Шевченківське райуправління й наступного ранку був знайдений мертвим у камері, закриту черепно-мозкову травму, що він отримав нібито після падіння з ліжка через сильне алкогольне сп'яніння.

Українські новини

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування