Захарченко вважає недоречною свою відставку через ґвалтівників у погонах

П'ятниця, 5 липня 2013, 12:26

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вважає недоцільною свою відставку у зв'язку зі зґвалтуванням міліціонерами жінки у Врадіївці.

Про це він повідомив на брифінгу з приводу подій у Врадіївці.

"За період незалежності держави я вже десятий міністр. Якщо поділити, то вийде, що кожен міністр попрацював по 2 роки. Я призначений у липні 2011 року. Те, що ми напрацювали за ці роки, ці напрацювання носять дуже системний характер. Якщо ми це проведемо, це піде на користь державі",– сказав міністр.

"І в такій непростій ситуації недоречно робити якісь політичні заяви", – додав Захарченко.

Він також вважає неефективним заходом переатестацію всієї міліції.

"Якщо подивитись статистику, то у період з 2005 по 2010 років, то можна сказати, що 100%  було звільнено з міліції, таку кількість було прийнято. Чи відчули ви покращення як громадяни? Ні!" – зауважив міністр.

"У свій час пан Федорчук, був такий міністр ще в СРСР провів чистку. Чи стало краще, чи щось змінилось? Ви знаєте, що сьогодні зарплата міліціонера менше 3000 тисяч гривень, якщо точно, то 2966 гривень, у черзі на житло 25 тисяч осіб. Державний бюджет на капітальні видатки передбачив 0 гривень. А ви хочете, щоб кращі люди йшли працювати?" – запитав Захарченко.

На його думку, треба покращувати матеріальний стан міліціонерів і запроваджувати сучасні технології контролю громадського порядку.

Як відомо, опозиційні фракції УДАР, "Батьківщина" й "Свобода" вимагали відставки Захарченка у зв’язку з резонансною кримінальною справою.

27 червня до лікарні Врадіївки потрапила 29-річна Ірина Крашкова, яку було жорстоко зґвалтовано та побито. Ґвалтівниками виявилися два офіцери міліції – лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак, а також таксист Рябіненко.

Поліщук та Рябіненко затримані, а у Дрижака виявилося алібі: він на момент злочину чергував у райвідділі, про що нібито є відеодокази. Після штурму врадїївського управління міліції місцевими жителями,Дрижака також затримали.

Поліщук є племінником прокурора Заводського району Миколаєва.

Дрижак є хрещеником керівника обласного управління МВС Валентина Парсенюка.

Генпрокурор Віктор Пшонка чекає звітів від керівництва МВС та СБУ, зокрема, й з приводу того, чому інформація про зґвалтування Крашкової  не була у повному обсязі доведена до відома керівництва прокуратури Миколаївської області одразу після того, як дані про нього вносилися до ЄРДР.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...