Яценюк обіцяє після євроінтеграції клопотати про медаль для Путіна

Четвер, 29 серпня 2013, 17:35

Єврокомісар із питань розширення і європолітики сусідства Штефан Фюле обіцяє, що зробить усе для того, щоб українське питання було піднято на засіданні G20 у Санкт-Петербурзі.

Про це повідомив глава політради "Батьківщини" Арсеній Яценюк на прес-конференції за підсумками зустрічі Фюле із українською опозицією в Брюсселі.

"Ми вважаємо неприпустимим російський тиск на українську державу і вважаємо, що це є виклик не тільки Україні, а це є виклик нашим європейським партнерам. Ті самі фрази, ті самі підходи президент Путін використовував, коли Україна вступала до СОТ", - зазначив Яценюк.

"Ми можемо підняти його виступи, які говорили про те, що Україні немає що робити у СОТ, що вступ України до СОТ буде мати жахливі наслідки для української економіки. Щоправда Росія дуже швидко бігла за Україною для вступу в СОТ", - підкреслив він.

Яценюк повідомив, що опозиція окремо звернулася до Фюле з проханням, щоб українське питання було піднято на засіданні "Великої двадцятки", яке відбудеться в Санкт-Петербурзі.

"Ми отримали запевнення від комісара Фюле про те, що він зробить все можливе для того, щоб це питання було піднято на саміті G-20", - повідомив він.

"Ми як українська опозиція переконані у правильності курсу України на ЄС і зробимо все для того, щоб угода була підписана і очікуємо аналогічності рішень від української влади та персонально від українського президента Віктора Януковича", - підкреслив Яценюк.

"Після Вільнюського саміту я звернуся до президента Януковича, щоб той нагородив президента Путіна почесною медаллю – за європейську інтеграцію України. Адже дії Російської Федерації підняли проєвропейські настрої в Україні", - підкреслив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...