Кандидат від "Батьківщини" оскаржив своє затримання у Євросуді

Четвер, 26 вересня 2013, 17:02

Екс-кандидат в депутати по 94 округу Віктор Романюк подав до Європейського суду з прав людини скаргу з приводу незаконності рішення слідчих органів України щодо його затримання.

Про це він повідомив "Українській правді" у четвер.

Опозиціонер балотувався по 94 округу в Обухові і конкурував з "регіоналкою" Тетяною Засухою. Після виборів Романюк був змушений був виїхати за кордон через тиск на нього та його підприємство.

Йому інкримінували замах на заволодіння майном в розмірі майже 40 мільйонів гривень скандального заводу з виробництва інсуліну "Індар", хоча прокуратура визнала, що все це майно залишається у власності держави.

22 березня Романюк був затриманий в Італії. 15 липня Апеляційний суд Мілану відмовив Україні в екстрадиції Романюка.

"Я звернувся до Європейського суду з прав людини зі скаргою з приводу незаконності рішення слідчих органів України про моє затримання. Саме на підставі такого рішення я був затриманий в Італії", - нагадує він.

"Після рішення Апеляційного суду Мілану, який визнав мене не винним з ознаками політичного переслідування і після проходження всіх процедур в Україні, я оскаржував рішення за нововиявленими обставинами", - розповів екс-кандидат.

"Для мене стало очевидним, що до закінчення виборчої компанії, навіть якби я був Ісусом Христом, ніхто справи закривати або об’єктивно її розслідувати не буде", - заявив Романюк.

"Для прикладу, при ознайомленні із матеріалами кримінального провадження було встановлено, що слідство не проводило жодної слідчої дії… При такому ході подій говорити про об’єктивність слідства просто смішно. Тому для себе бачу єдиний шлях це Європейського суд з прав людини", - підсумував він.

У середу "Батьківщина" затвердила Романюка кандидатом на у 94-му окрузі на перевиборах до Верховної Ради у "проблемних" округах 15 грудня.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News