Мельника намагаються затримати вже 10 днів

Четвер, 5 вересня 2013, 15:05

Екс-ректор Податкової академії Петро Мельник досі не затриманий.

Про це "Українській правді" повідомив начальник відділу зв'язків з громадськістю МВС Сергій Бурлаков.

"Поки що ні. Як тільки затримають, ми вам повідомимо", - сказав Бурлаков.

"Ми чекаємо. Ви ж розумієте, що українська міліція не має права здійснювати якісь заходи на території іншої держави. Від української міліції подальші події не залежать, а залежать від правоохоронців тієї держави, в якій він перебуває. Зрозуміло, що з використанням можливостей Інтерполу", - зазначив він.

"Як тільки затримають його правоохоронці тієї держави, ми про це повідомимо", - додав він.

Водночас, відповідаючи на питання, чи не заважатиме затримати Мельника те, що було оголошено про місце його знаходження, Бурлаков відповів: "Ні, не заважає".

Раніше джерела в правоохоронних органах повідомляли, що Мельник нібито знайдений в Австрії, куди потрапив через Білорусь.

27 серпня Захарченко заявив, що правоохоронні органи встановили місце знаходження екс-ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника і готуються до його затримання та екстрадиції в Україну.

27 липня ректор Національного університету державної податкової служби Петро Мельник був затриманий співробітниками міліції  у власному кабінеті при отриманні хабара.

1 серпня Печерський райсуд помістив Мельника під домашній арешт, після того, як адвокати заявляли про погіршення стану його здоров'я.

7 серпня на нього одягли спеціальний браслет, який дозволяє відстежувати всі переміщення заарештованого. У ніч на 9 серпня Мельник зняв браслет і зник у невідомому напрямку.

14 серпня Мельник був оголошений в міжнародний розшук, оскільки з'явилася інформація, що в ніч на 9 серпня він втік до Білорусі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News