Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи вдалися до хитрощів, щоб зібрати референдум щодо МС

Четвер, 5 вересня 2013, 21:59

Збори громадян щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою відбудуться 8 вересня, незважаючи на можливі рішення судів про їх заборону.

Про це Громадському радіо повідомив член ЦК КПУ Георгій Крючков.

"Наскільки я інформований, то у неділю відбудуться збори. Я думаю, що наші товариші продумали усі варіанти, які будуть. Я не торкаюсь наслідків, я не торкаюсь того, буде представник Центрвиборчкому чи не буде. У цій ситуації сьогодні найголовніше питання правове, бо відсутність представника Центрвиборчкому поставить під сумнів легітимність наступних дій, але партія налаштована дуже і дуже…" - сказав він.

Крючков не зміг уточнити, який правовий статус матиме рішення зборів, оскільки участь у зборах представника ЦВК наразі не передбачається.

Він також відкинув можливість застосування сили владою проти учасників зборів.

Водночас заступник голови ЦВК Андрій Магера підтвердив, що Центрвиборчком отримав нове повідомлення про проведення інших зборів за той самий час за тією ж самою адресою.

"Справді до Центральної виборчої комісії уже надійшло друге повідомлення. Цього разу уже не від політичної партії, а від ініціаторів, громадян України, які повідомляють ЦВК, що 8 числа за тією ж адресою, місто Київ, вулиця Фрунзе, 105, відбудуться збори  громадян щодо ініціювання всеукраїнського референдуму, але не до Митного союзу, а до Євроазійського економічного простору. Може я помилюся в термінології, але в будь-якому разі питання не стоїть там Митного союзу", - сказав він.

Як відомо, Окружний адмінсуд Києва заборонив Компартії організовувати та проводити збори щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою стосовно вступу (приєднання) України до Митного союзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування