Ґрібаускайте каже, що вони з Меркель не змогли переконати Януковича

П'ятниця, 29 листопада 2013, 07:55

Керівництво Євросоюзу в четвер у Вільнюсі не змогло переконати президента України Віктора Януковича підписати договір про асоціацію та вільну торгівлю.

Про це заявила президент Литви Даля Ґрібаускайте, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомила вона агентству BNS, Янукович не послухав аргументів про те, яку користь ці договори дали новим державам-членам ЄС.

"На жаль, поки здається, що ці аргументи не досягли ні вух президента України, ні його думок, і поки ми бачимо, що позиції ще не змінилися", - сказала президент після зустрічі керівників ЄС та країн "Східного партнерства".

За словами Ґрібаускайте, Янукович на зустрічі намагався запропонувати тристоронні переговори між ЄС, Україною і Росією. Але представники ЄС ще раніше таку пропозицію відхилили.

"Переважно президент України говорив не про договір, не про його підписання, а про економічні проблеми, які мають місце зараз в Україні і які треба вирішувати, хотів, щоб ці проблеми вирішувалися спільно і ЄС, і Росією", - розповіла литовський президент.

"Всі країни, особливо 12 нових країн-членів, висловилися і показали на своєму прикладі, що означають договори про вільну торгівлю з Європою, і зближення з Європою, і що за 15 років 12 нових європейських країн досягли такого прогресу саме тому, що підписали такий договір", - сказала президент.

Але Янукович не послухав цих аргументів.

Як відомо, у Вільнюсі 28-29 листопада проходить саміт Східного партнерства, де Київ і Брюссель планували підписати Угоду.

Але 21 листопада уряд Азарова "призупинив" цей процес, що викликало масові протести в Україні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News