Янукович розповів Меркель та Грібаускайте, як йому складно

Четвер, 28 листопада 2013, 23:12

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Литви Даля Грібаускайте поспілкувалися з президентом України Віктором Януковичем перед робочим обідом з главами держав і урядів у Вільнюсі.

Відео неформального спілкування було оприлюднене в Інтернеті.

На ньому, зокрема, видно, що Грібаускайте говорить, що досі не відомо, чи всі держави підпишуть угоду про асоціацію Україна-ЄС.

"Однак, якби ви підписали…", - говорить президент Литви, далі слів не розібрати, однак за тоном розмови можна зрозуміти, що вона намагається схилити Януковича до того, щоб він підписав документ.

На що президент України відповідає, що вже є рішення уряду.

Коли до розмови долучилася Меркель, Янукович почав розповідати їй, що в країні "економічна ситуація дуже складна" та "у нас дуже великі загрози".

"Я хотів би, щоб ви мене почули. Я 3,5 роки один. В дуже нерівних умовах з дуже сильною Росією був один на один", - сказав він канцлеру Німеччини.

Як відомо, на урочистий обід Янукович приїхав в нормальному, як він сказав, настрої.

29 листопада, у п'ятницю, у Вільнюсі в рамках другого дня саміту Східного партнерства планувалося підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС.

21 листопада уряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС.

У зв'язку з цим рішенням, починаючи з 21 листопада, в різних куточках України та світу почалися масові протести, які тривають досі.

24 листопада на Європейську площу прийшло більше 100 000 людей, які хочуть, щоби Україна підписала угоду про асоціацію.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування