Яценюк вважає, що віче має "мирною ходою" йти на Майдан

Субота, 30 листопада 2013, 20:15

Верховна Рада не працюватиме, поки не буде проголосована відставка уряду Миколи Азарова.

Про це повідомив глава політради партії "Батьківщина" Арсеній Яценюк на Михайлівській площі.

Він закликав усіх протестувальників на Михайлівській площі прийти в неділю, о 12.00, до пам’ятника Шевченку на Народне віче.

"Збираємо не тисячу, не п’ять і не десять. Збираємо 100 тисяч, як ми зібрали минулого тижня. Збираємо 200 тисяч. Прошу, щоб кожен з вас подзвонив друзям, знайомим, родині. Це мирна демонстрація, і ми мирною ходою йдемо до серця української столиці – на Майдан", - зазначив він.

"На Майдані ми проводимо мирну - я підкреслюю - мирну акцію і проводимо Народне віче. Далі ми віче не закриваємо, не розходимось. У нас є чітка вимога - Азарова до відповідальності, Захарченка до відповідальності. І до того моменту, доки це не буде зроблено – ми не розходимось", - наголосив політик.

Яценюк сказав, що щойно Янукович зробив заяву, "що він збирається розслідувати побиття людей на Майдані": "Йому не треба нічого розслідувати. Йому треби подивитись на себе в дзеркало. Це був Янукович, Азаров і Захарченко".

"До того моменту, доки Верховна Рада не проголосує за відставку зрадницького антиукраїнського уряду Азарова, парламент не запрацює. Це наша вимога", - наголосив він.

Він підкреслив, що міністр МВС Захарченко "повинен понести не політичну, а кримінальну відповідальність за злочин проти народу України".

"Основний винуватець цього злочину – Віктор Янукович – повинен піти в імпічмент. Наша вимога – дострокові президентські і парламентські вибори. Перемога за нами", - сказав Яценюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...