Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голубченко просить Герегу не турбуватись – все вирішать в кабінеті Азарова

Понеділок, 23 грудня 2013, 21:48

Київська міськадміністрація має намір виплатити заробітну плату бюджетникам без ухвалення відповідного рішення на засіданні Київської міськради.

Про це сказав виконувач обов'язків голови КМДА Анатолій Голубченко в ефірі телеканалу "Київ".

"Всіма бюджетними коштами розпоряджається київська громада, а її волю висловлює Київрада, і рішення на засіданні (Київради) є обов'язковими для виконання...", - зазначив він.

"Ще до 17:00 ми були впевнені, що змушені проводити засідання завтра, але після цього я поїхав до прем'єр-міністра (Миколи Азарова), щоб остаточно визначитися з коштами (для виплати зарплат бюджетникам) і схемою їхнього перерахування", - сказав Голубченко.

Він повідомив, що Азаров провів невеликі збори, де було ухвалено рішення про спеціальний розгляд на засіданні уряду в середу цього питання, й через розпорядження Кабінету Міністрів знайти рішення без проведення засідання Київради.

Голубченко сказав, що після цієї наради він звернувся до секретаря Київради Галини Гереги із проханням скасувати рішення про проведення засідання Київради у вівторок 24 грудня.

При цьому, в.о. голови не уточнив, було скасовано засідання чи воно все-таки відбудеться.

Голубченко також сказав, що Кабміном, без проведення засідання Київради, було ухвалено рішення надати до 38-40 млн. гривень для виплати зарплат працівникам комунального підприємства "Київпастранс".

Крім того, він підкреслив, що в київської влади також з'явилася можливість виплатити й за листопад, і за грудень надбавку вчителям і лікарям у повному обсязі.

"Сам факт виплати полягає в тім, коли на рахунок Києва перерахують кошти", - сказав Голубченко.

В.о. голови також висловив надію, що на засіданні у прем'єр-міністра на початку наступного року буде розглянуто бюджет Києва, і він буде збалансований.

"Збалансований - з погляду надходжень і витрат. Плюс, на жаль, борги 2013 року переходять на 2014 рік. І такі борги, у зв'язку з невиконанням бюджету, існують", - сказав Голубченко.

Як відомо, секретар Київради Галина Герега підписала розпорядження про проведення 24 грудня пленарного засідання Київської міської ради. "Бютівці" збиралися пікетувати це засідання.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування