У МВС стверджують, що не затримували Ігоря Луценка

Вівторок, 21 січня 2014, 14:48

У МВС спростовують інформацію про затримання Ігоря Луценка.

Таку заяву зробив начальник Управління зв'язків з громадськістю МВС України Сергій Бурлаков.

"Я не підтверджую цю інформацію, ми його не затримували. У відділках міліції він не перебуває", - сказав він Українській правді, зазначивши, що це попередня інформація.

За його словами, у МВС перевіряють інформацію про те, що вранці 21 січня невідомі у цивільному силоміць забрали Ігоря Луценка з Жовтневої лікарні.

Як відомо, близько 4 ранку 21 січня стало відомо, що у Києві зник активіст і один з лідерів громадського сектору Євромайдану Ігор Луценко. У своїй останній СМС він повідомив рідним, що до нього наближаються 4 осіб у цивільному. Коли активісти прибули на місце події, Луценка там вже не було, його машина залишилися біля лікарні. 

В ніч на 20 січня низку молодих людей - учасників Майдану - було затримано за дивних обставин та доправлено до Дніпровського та Деснянського райуправлінь МВС.  Зокрема на Подолі невідомими було затримано сімох студентів без пояснення причин.

Ще трьом учасникам акцій на Майдані Незалежності, які не брали участі у заворушеннях на Грушевського, інкримінують порушення статей 293, 294, 295 КК України щодо організації масових заворушень.

Регіонал Володимир Олійник пообіцяв зробити впродовж дня депутатське звернення до МВС та СБУ щодо зниклого активіста Ігоря Луценка, якого викрали в центрі міста в ніч на 21 січня та щодо місця перебування інших активістів Майдану.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування